Rura kompatybilna z kolankiem korzeniowym ISO 1127

Witam

Chcę użyć funkcji rootowania solidworks. Pracuję głównie przy ogłowiu PN16. Mam bibliotekę z tymi kołnierzami, którą dołączyłem do mojej biblioteki projektów. Ale kiedy zaczynam rootować, nie mogę pobrać rur ze szkicu, w przeciwieństwie do sytuacji, gdy używam podstawowej biblioteki solidworks (która jest w serii olejów), gdzie działa dobrze.

Używam rurki ISO 1127, czy moje łokcie nie są odpowiednie? A może mamy do czynienia ze szczególną manipulacją?

Czy w przedłużeniu można wstawiać złącza między połączeniami kołnierzowymi?

Dziękuję

pipe.png

Witaj mg.naite,

Czy Twoje kołnierze są prawidłowo skonfigurowane z punktami routingu i zakończenia? (Czy to te, które widzimy na obrazku?)

Jeśli tak, to w jaki sposób jest ustawiona trasa na początku? (Wybór rurki i kolanek)

Możesz wstawiać uszczelki, wystarczy je utworzyć i dodać punkty trasowania), co pozwoli Ci je wstawić tak jak każde akcesorium, takie jak zawór lub zawór zwrotny.

3 polubienia

Witam

Dziękujemy za Twoją opinię!

Włożyłem kolanko i rurkę z tej samej biblioteki, ale bez powodzenia.

Próbowałem z inną biblioteką do pobrania w zawartości solidworks i tam działa dobrze! 

Z drugiej strony mój problem polega teraz na tym, że nie wiem, jak przykleić łokieć do uzdy. We wszystkich samouczkach przesuwasz kołnierz i umieszczasz wymiar ze szkicem, ale regularnie zdarza się, że się on układa, a tam solidworks nie akceptuje wartości zerowych! 

Ok dla stawów, stworzę to, dzięki

Witam @ mg.naite

Mała wskazówka! Często SW nie akceptuje wartości ujemnych, więc wpisujesz 0,01 lub mniej i cudem to działa, ponieważ testuje 0, ale nie 0,001, co jest wartością dodatnią CQFD  ;-)

Zawsze możesz spróbować :-)

Pozdrowienia

3 polubienia