Witam, chciałbym zintegrować róże kompasu z moimi planami ISO, wiesz lub mogę to znaleźć?
Co zrobić, jeśli Solidworks może wygenerować układ współrzędnych typu róża otworów ISO?
Dziękuję ;)
Witam, chciałbym zintegrować róże kompasu z moimi planami ISO, wiesz lub mogę to znaleźć?
Co zrobić, jeśli Solidworks może wygenerować układ współrzędnych typu róża otworów ISO?
Dziękuję ;)
Witaj Joss,
Nasz towarzysz zadał @flegendre to samo pytanie tutaj: http://www.lynkoa.com/forum/3d/recherche-symbole-rose-des-vents
Powinieneś znaleźć to, czego szukasz.
Tak, widziałem to, ale szukam go w trybie izometrycznym^^
W przeciwnym razie zacząłem tworzyć prosty, ale kiedy zamienię go na blok, moje kreskowanie porusza się samo :-(
W izometrii można uzyskać płaski kształt w szkicu i wygładzić ten szkic a drugim szkicem odsuniętym tylko z punktem wyśrodkowanym.
Tak, wyraziłem się źle, nie mówiłem o normach ISO, ale o ^-^ izometrycznych".
Nie zrozumiałem metody wyjaśnionej w twojej odpowiedzi @Benoit :-/
Więc chcesz, aby kompas był różany w izometrii? Utwórz 3D, wstaw go do rysunku w żądanej orientacji, a następnie w widoku kliknij prawym przyciskiem myszy "Konwertuj widok na szkic". Wybierasz opcję "Zamień widok na blok" i masz ładny blok do kolorowania!
Tutaj jesteś? Nie znałem tej metody, jednocześnie nigdy nie używam bloków, spróbuję tego, dziękuję Benoit :)
Dziękuję @Benoit, będzie mi dobrze służyć^^
(FYI, myślałem o obrazie dołączonym u podstawy)