Witam
Dla jasności chcę obrócić stół lutowniczy, aby ustawić go w pionie.
Czy możesz mi powiedzieć, jak obracasz stół spawalniczy lub stoły w ogóle?
Z góry dziękuję.
Witam
Dla jasności chcę obrócić stół lutowniczy, aby ustawić go w pionie.
Czy możesz mi powiedzieć, jak obracasz stół spawalniczy lub stoły w ogóle?
Z góry dziękuję.
Witam
Nie jest to takie jasne, ale chcę powiedzieć, że odpowiedź tkwi w pytaniu; Przykłady tabel tego typu są liczne i łatwo je znaleźć w sieci.
Czopy, przeguby kulowe, osie, zawiasy, ... Zasobów nie brakuje. Tylko podpora i taca definiują i ograniczają możliwe rozwiązania lub najbardziej odpowiednie.
Witam
Orientacja tabel solidworks nie jest możliwa, kolumny są zawsze pionowe, a wiersze poziome.
Ze swojej strony, jak i do tabel ogólnych, często pisałem pionowo (8. przycisk)
Witaj @apetit2,
"Jeśli nie przyjedziesz do Lagardère, Lagardère pójdzie do ciebie...". Czy kawaler de Lagardère do perfekcji opanował pojęcie względnego przemieszczenia?
W zastosowaniu do SolidWorks wygląda to następująco: "jeśli nie możesz obrócić tabeli spoin na rysunku, obróć rysunek... "
Propozycja może wydawać się nierozsądna, ale można ją zastosować do dowolnej tabeli, z kilkoma poprawkami. Wszystko, co musisz zrobić, to zrobić plan obrócony o 90°: wybór mapy bazowej, obrót widoków i adnotacji... Na prostym stanowisku posła do PE wynik jest zadowalający.
Dwie niedogodności:
- podejście do przetestowania na większym zestawie. W szczególności na poziomie funkcji cytatowych, którym brakuje elastyczności (orientacja tekstów);
- ryzyko kręczu szyi spowodowanego przechylaniem głowy podczas pracy. Ekran obrotowy to popularny element...