Nawigator przestrzeni działa dobrze, z wyjątkiem sytuacji, gdy poruszam myszą jednocześnie. Tutaj powiększanie lub przesuwanie odbywa się w szarpnięciach, co jest bardzo niewygodne.
Jest to wzmocnione na częściach z konstrukcjami spawanymi i/lub blachą, a jeszcze trudniejsze na rysunkach tych części.
Sterowniki połączeń 3D są aktualne, a także sterowniki GPU i posiadają certyfikat solidworks.
Oto konfiguracja dla informacji: Windows 10 pro, slw 2020, 48 GB pamięci RAM, Nvidia RTX 4000, i9 10900K.
Ale problem jest taki sam na innych maszynach: Ryzen z P4000 i laptop I7 z RTX 2060
Czy istnieje cudowna opcja do wyboru? Czy to problem ze zbyt wolnym procesorem, kartą graficzną, czy brakiem pamięci RAM?
Boże, dlaczego miałbyś chcieć, aby te dwie rzeczy działały razem =|:-)
To powiedziawszy, jest to całkiem normalne, ponieważ nawigator kosmiczny jest uważany przez Windoze za mysz , więc gdy otrzymuje dwa rozkazy w tym samym czasie, jeden w 2D, a drugi w 2D3D, przyjmuje informacje takimi, jakie są. Miałbyś ten sam pb z dwiema myszami, zwłaszcza tymi, które mają wbudowane funkcje (ctrl lub shift lub escape) oprócz kliknięć i standardowego koła
W rzeczywistości konflikt występuje tylko w funkcji 2D, ponieważ jeśli używasz kółka myszy do obracania, nie ma konfliktu, ponieważ vindoze przyjmie rozkazy pierwszej z dwóch myszy w akcji, to nic się nie dzieje na przykład dla pilota kosmicznego (i liceum w Wersalu).
W przypadku funkcji powiększania lub pomniejszania zacinanie się jest spowodowane kółkiem myszy, ponieważ sterownik Space nigdy nie szarpie żadnego z DDL.
Nadal lepiej byłoby móc przesuwać wskaźnik za pomocą myszy podczas powiększania lub poruszania się po SN. (nadal jest to kuszące dla oburęcznego i zaoszczędziłoby to dużo czasu,
Sam jestem oburęczny z Solidworks (mysz + klawiatura + połączenie myszką 3D), ale nie widzę, kiedy mógłbym używać myszy w sposób, który wskazujesz. Dzieje się tak z powodu, o którym wspomniałem w poprzednim poście, ale także z powodu tego , że Solidworks działa w sekwencji jednego przejścia. Osobiście denerwuje mnie to, że jest to pojedyncze okno (nawet jeśli możesz wyświetlić 50, jeśli chcesz) i że nie możesz pracować na dwóch oknach jednocześnie, zwłaszcza gdy chcę pobrać wymiary z jednej części (funkcja miary), aby użyć ich w innym pomieszczeniu. Rzeczywiście, gdy przejdziesz do drugiego okna, pierwsze okno nie jest już dostępne. Podobnie, jeśli nie zamkniesz okna "miara" i nie zrobisz sucha, nie możesz nic zrobić w drugim oknie. Zauważyłem od V2019, że jeśli zbyt szybko połączysz kilka kliknięć, cóż, robi się banan lub gofry lub ospa plik (według własnego uznania). Mógłbym zrobić dwustronicową listę prostych rzeczy, które spowalniają nas w SW, ale solidworks USA już się tym nie interesuje. Szkoda.
Pozdrowienia
PS: jeśli odpowiedź, z której jesteś zadowolony, możesz zamknąć temat, dziękuję
Witam wszystkich Wszystko wydaje się zależeć od karty graficznej. Wygląda na to, że idzie lepiej z kartami graficznymi Radeon. O dziwo, mam wrażenie, że jest też lepiej z dużymi kartami do gier NVIDIA niż z quadro p... lub Quadro RTX...
Witam, cieszę się, że to słyszę, ale podjęcie trudu, aby podzielić się rozwiązaniem z tymi, którzy zadali sobie trud, aby spróbować Ci pomóc, wydaje mi się minimum. Nie?
A priori jest w przeciążeniu lub konflikcie przetwarzania przez porty USB. Odkąd podłączyłem myszkę w BT, działa znacznie lepiej. Miałem wrażenie, że to karta graficzna, bo prawie nie miałem żadnych szarpnięć z moim laptopem, który jest wyposażony w kartę Gamers Pozdrowienia.