Chciałbym wiedzieć, czy możliwe jest stworzenie skryptu dla DrafSight, który pozwoliłby otworzyć plik, wydrukować go, zamknąć, a następnie zacząć od nowa z innymi plikami.
W rzeczywistości mój problem polega na tym, że skrypt zatrzymuje się, gdy tylko zamknę plik poleceniem "_close".
Mogłem pozostawić wszystkie pliki otwarte i zamknąć je za pomocą polecenia "_closeall" po poleceniu "_Saveall" na końcu, ale problem polega na tym, że mogłem mieć wiele plików otwartych w tym samym czasie, a tym samym spowodować awarię DraftSight.
Innym rozwiązaniem byłoby nie pracować w wielu oknach, na co pozwala zmienna SDI w Autocad.
Czy istnieje możliwość otwarcia tylko jednego planu w tym samym czasie???
W przeciwnym razie zapoznaj się z tą techniką, aby drukować zbiorczo:
http://www.cadoasis.com/batch-print/
I właśnie zobaczyłem, że nowa wersja 2015 ma funkcję drukowania wsadowego, ale tylko dla wersji PRO (możesz mieć 30-dniową wersję próbną za darmo):
Drukowanie wsadowe: Wysyłanie zestawu rysunków i arkuszy do drukarek w zadaniu wsadowym. Użytkownicy mogą zapisywać zadania drukowania wsadowego w plikach listy wydruków wsadowych (*.bpl) w celu późniejszego wykorzystania.
Dziękuję za te odpowiedzi, niestety to nie rozwiązuje mojego problemu.
Widzę, że mój problem jest znany i że nie ma rozwiązania, zwłaszcza, że mój problem nie ogranicza się do wielokrotnego drukowania, ale w innych przypadkach muszę otworzyć serię płaszczyzn, utworzyć DXF lub dodać adnotację przed drukowaniem...
Jak powiedziałem, jedynym rozwiązaniem jest pozostawienie planów otwartych, zapisanie ich i zamknięcie ich wszystkich w tym samym czasie, niestety robiąc to, obawiam się ryzyka awarii.