Druga część wytłaczana zbyt grubo

Ostatnia rzecz, funkcja surfacecut, czy służy tylko do usuwania licówek?

Tworzysz ujęcie, a następnie wycinasz powierzchnię

Delikatność

Miało to na celu usunięcie irytującej części, aby zacząć od nowa na właściwej podstawie, po tym, jak nie przyjrzałem się zbytnio twojej strukturze drzewa, ale myślę, że lepiej byłoby przejrzeć jego organizację.

Nawiasem mówiąc, pomysł jest, to od Ciebie zależy , czy zmienisz kąt lub długości, ponieważ nie znam Twojego projektu.

W końcu nadal patrzyłem na pański pokój między dwoma posłami do PE, lepiej rozumiem pańskie pytanie. Fasety są w rzeczywistości siatką części.

Rzeczywiście, zamiast tworzyć szkice, aby wyciąć swoją część, możesz użyć powierzchni lub płaszczyzn, które przecinają twoją część, aby usunąć jej część . Możesz także użyć funkcji Przetnij z powierzchniami i płaszczyznami, która umożliwia przycinanie części we wszystkich kierunkach.

Użycie tych metod pozwoliłoby ci uzyskać nieco bardziej przejrzyste drzewo konstrukcyjne.

Odszedłem, żeby zobaczyć różnicę w stosunku do szkicu. Zobacz w załączeniu...

sup_venti.sldprt

Dziękuję, to bardzo dobra, dobra robota.

Nie mogę otworzyć twojego ostatniego pliku, mówi mi:

---------------------------
swShellFileLauncher (Wyrzutnia plików)
Wystąpił błąd podczas otwierania pliku.
Skontaktuj się z pomocą techniczną, aby spróbować znaleźć rozwiązanie.
OK   

A także to:

FeatureWorks (Prace dodatkowe)
Brak bazy danych SolidWorks. Nie wszystkie funkcje będą dostępne.
OK   

Delikatność

Witam

Musiałem opuścić witrynę, zanim część została załadowana

sup_venti.sldprt

Binjour powiedział:

Dsl do zrobienia mojego rabajoie, ale mam wrażenie, że przekrój profilu rozszerza się w promieniu...

2 polubienia

I tak, oczywiście, że masz rację, nie powinieneś podawać tej samej wartości zaokrąglenia w zależności od grubości. DSL miał zobaczyć rozbieżność ze szkicem, patrz załączone...

sup_venti.sldprt

Jeśli zdecydujesz się na wykonanie zakrzywionego elementu, równie dobrze możesz przejść przez zamiatanie

Sekcje pozostaną jednolite 

i zgadzam się z @cobra obecna sekcja nie jest zbyt regularna, co może być normalne dzięki projektowi 

Najmądrzejszą rzeczą, jaką można zrobić, jest dokładne poznanie tego, czego chce składający petycję

położyć boki końcówek i końców, aby spróbować zrobić coś czystego

teraz myślę, że robi się z + do + ................... włamać się z hacka ;-(

@+

Tak, na pewno element był oryginalnie majstrowany, musiałby zostać całkowicie przerobiony.

Osobiście zostawiłem plan przekroju poprzecznego, szkic, który pomoże Ci łatwo  zrozumieć, skąd ta różnica w promieniu między różnymi sekcjami (możesz je usunąć, jeśli wydaje Ci się to bezużyteczne).

Po tym czasie prawdą jest, że lepiej byłoby wykonać zaokrąglenie bezpośrednio na krzywej prowadzącej, ale w tym przypadku chodziło o przedstawienie różnicy w odległości między przecięciem szkicu a zaokrągleniem.

W załączeniu znajdują się niezbędne rzeczy...

sup_venti.sldprt
1 polubienie

Witam i dziękuję wszystkim, świetny samouczek

Delikatność