W skrzynce elektrycznej nie mogę rozróżnić odcinków przewodów, które zaczynają się od listwy zaciskowej:
SW electrical wydaje się uważać, że wszystkie przewody o tym samym ekwipotencjale mają ten sam przekrój... co jest dość problematyczne ...
Konkretnie jedynym miejscem, w którym znalazłem możliwość zmiany przekroju drutu, jest:
- Kliknij wątek prawym przyciskiem myszy
- własność ekwipotencjału
- Wypełniam pole "przekrój lub skrajnia"
Ale na listwie zaciskowej (listwie zaciskowej) nie wiem, jak zdefiniować przewód w 6², inny w 2,5², 1,5² itd. Bo kiedy zmieniam przekrój, zmienia go dla wszystkich przewodów o tym samym ekwipotencjale.
Jak to zrobić w takim przypadku?
A może musiałbyś stworzyć astronomiczną ilość w menedżerze???
Zalogowałbym się wcześniej, mógłbym Ci pomóc bez problemu, ponieważ już się z tym tematem zetknąłem.
Przepraszamy za opóźnienie. Jednak nadal mogę powiedzieć, co wiem na ten temat.
Aby wyświetlić przekrój drutu na swoim planie, zrobienie tego za pomocą ekwipotencjału idzie znacznie szybciej, chyba że oczywiście wszystkie twoje przewody mają inny przekrój. Ponadto, jeśli umieścisz, sekcja, która się pojawi, będzie sekcją, a nie przewodu, nawet jeśli ma inną sekcję.
Inny problem, który możesz napotkać, również możesz. Jeśli chcesz wyświetlić swoją sekcję za pomocą etykiet przewodów, musisz zwrócić uwagę na kolejność okablowania. Jeśli jest wyszarzony, oznacza to, że wystąpił problem (np. 3 przewody na tym samym zacisku). Gdy to zrobisz, będziesz mógł wyświetlać swoje sekcje według własnego uznania.