Wybór zaawansowany

Witam

Korzystam z oprogramowania SW2014 i nie mogę już uruchomić mojego wyboru zaawansowanego, ale mój wybór zaawansowany, który działał w SW2013.
Próbowałem importu z SW2013, próbowałem też tworzenia.
Filtruję według nazw plików i kiedy naciskam "zastosuj", widzę je wybrane w oknie, ale kiedy robię "zapisz" i ulubione, aby móc użyć filtra, już nie działa.....
Czy ktoś ma ten sam problem?
Czy masz jakieś leady?
Dziękuję.

Klasa A+

Witam

Przepraszam, ale absolutnie nie zrozumiałem twojego PB, czy mógłbyś to jeszcze raz wyjaśnić, jaki jest twój wybór?

Witam

Postępujesz zgodnie z podanymi tutaj wskazówkami dotyczącymi tworzenia:

http://help.solidworks.com/2014/french/SolidWorks/sldworks/c_Advanced_Component_Selection_SWassy.htm

Na czym polega problem?

Jeśli nie, SW2014 SP2 został wydany w tym tygodniu, może to rozwiąże problem.

Witam

Dziękuję za odpowiedzi i przepraszam za brak jasności.

Używam filtrów "wyboru zaawansowanego", aby wybrać wszystkie pliki o nazwie "XA" i w ten sposób móc umieścić je wszystkie w stanie usuniętym, a tym samym rozjaśnić projekt.

Następnie mam filtr, który zaznacza wszystkie pliki w stanie usuniętym i zawierające w swoich nazwach "XA", zaznacza je i może je "cofnąć".

Do tego stopnia, mając nadzieję, że będzie to jaśniejsze.

Na 2013 roku miałem już te filtry, które działały bardzo dobrze.

Dzisiaj w 2014 roku, kiedy jestem w "selekcji zaawansowanej", z różnymi kryteriami powyżej i które stosuję, wybiera żądane części, z drugiej strony, jeśli próbuję dotrzeć do tego samego polecenia za pomocą paska narzędzi, nie działa.....

Czy masz jakiś pomysł, dlaczego to nie działa?

Dziękuję.

Klasa A+

Nie wiem o tych zaawansowanych funkcjach filtrów.

Mnie też nie ma w pomocy.

Czy możesz umieścić zrzut ekranu lub 2, aby zobaczyć, gdzie to jest?

Witam

Funkcja "Wybór zaawansowany" jest bardzo wygodna, możesz do niej dotrzeć, klikając ikonę ze strzałką "Wybór", pojawi się menu rozwijane, na dole znajduje się polecenie "Wybór zaawansowany", które otwiera okno.

W tym definiujesz kryteria wyboru, możesz zapisać filtr pod nazwą "SuppLibrary", jeśli zaznaczysz "ulubione", ten filtr pojawi się na dole menu ikony "Strzałka".

Możesz także kliknąć "zastosuj" i zobaczyć podświetlone komponenty, o których mowa.

Mój problem polega na tym, że zakładka "DeleteLibrary" jest nieaktywna, podczas gdy w oknie "wybór zaawansowany", jeśli kliknę "zastosuj", działa.

To prawda, że jest faworytką.

Szkoda, ponieważ ta funkcja jest bardzo przydatna i działa bardzo dobrze pod SW2013 i pozwala pokazać/ukryć całą naszą bibliotekę.

Jeśli ktoś ma jakiś pomysł, jestem za tym... Dziękuję.

Klasa A+

PS: przepraszam, że chciałem umieścić kilka zdjęć, ale mogę tylko jedno (?)

capture_03.jpg

Witam

Jestem SW2014 SP1 i właśnie przetestowałem, działa w domu!

Jesteś na bieżąco z oprogramowaniem, SP2 też jest niedostępny, spróbuj go zainstalować.

@+

Witam

Jestem w SP2 i nadal nie działa.

Mówiąc dokładniej, filtr działa, ale nie wtedy, gdy jest ulubiony.

A w domu?

Dziękuję.

Klasa A+

Witam

Po rozmowie telefonicznej z naszą infolinią okazuje się, że jest to błąd, który zostanie naprawiony w SW2015....

Klasa A+