Przede wszystkim potraktowałeś przewody jak belki i to wcale nie jest dobre.
Wszystko musi zostać przekształcone w objętość.
Następnie, aby było to proste i najszybsze, należy umieścić płytkę o grubości kilku dziesiątych (ze znacznie bardziej miękkiego materiału (aluminium lub plastiku) niż twoje druty), która zostanie przymocowana (bez penetracji) do punktów stycznych zewnętrznych drutów. Następnie wszystko, co musisz zrobić, to przyłożyć nacisk na mini-płytkę, aby wszystkie twoje deformacje były widoczne .
Czy możesz zrobić częściowy obraz (we wzorze, abym mógł zobaczyć, jak druty są zawieszone na czymś, co wydaje się być rurkami.
Pamiętaj też, że nie musisz testować całego modelu
Możliwe jest przyłożenie obciążenia rozłożonego na belce. (Zobacz zdjęcie)
Ale nie jestem pewien, czy istniał już w SW 2015...
W przeciwnym razie preferowanym rozwiązaniem jest zastosowanie korpusu powierzchniowego przymocowanego do siatki w celu przyłożenia siły bezpośrednio do niej.
Przepraszam: ale jeśli dla tego typu symulacji mówię, że musimy zakazać belek, to nie bez powodu.
Bez wchodzenia w szczegóły techniczne (por. różnica między elementem czworościennym drugiego rzędu a elementem belkowym o dwóch węzłach itp.) ;-)
W międzyczasie przedstawiłem jeden argument, a mianowicie siatkę.
Biorąc pod uwagę rozmiar drutów, siatka będzie sportowa. ;-) Zwłaszcza, że nie mamy szczegółu obrazu, który pozwoliłby nam zobaczyć, jak nici są splecione (lub nie, jeśli są ściśle proste).
Pozdrowienia
Czy możesz przejść do końca swojej symulacji, w międzyczasie na pewno będzie ona bogata w lekcje. ;-)
Rozumiem jednak, że nie możesz nam przekazać pliku ze względu na ochronę prywatności, ale zawsze istnieje więcej niż jedno rozwiązanie.
Czy możesz nam dać zdjęcie ogrodzenia z połączeniami w rogu (dlatego bardzo częściowy obraz). Dwa pytania, które sobie zadałem to: czy nić jest opleciona (nić osnowy t nić wątku jak w przypadku tekstyliów i jakiejś siatki drucianej) oraz jak jest wykonane połączenie na zewnętrznej mechanicznie spawane (dołączane, spawane, inne).
Przy tak minimalnej ilości informacji muszę być w stanie zrekonstruować cyfrowego bliźniaka i zastanowić się, jak przeprowadzić tę symulację.