Jestem zupełnie nowy na forum, ale po dłuższym szukaniu nie sądzę, żebym widział jakiekolwiek pytania, a tym bardziej odpowiedzi, które pozwoliłyby mi rozwiązać mój problem.
Chcę dodać CZĘŚĆ do zestawu i za pomocą UserForm i powiązać ją (tak, aby dwa początki układu współrzędnych pokrywały się).
Za pomocą formularza identyfikuję nazwę mojego nowego zespołu i folder, w którym jest on zapisany, dlatego chciałbym utworzyć "CommandButton", który pozwoli mi wybrać moją CZĘŚĆ. Aby zidentyfikować folder rejestracji, udało mi się otworzyć eksploratora, ale mam dostęp tylko do folderów i tym razem chciałbym wybrać konkretny plik.
Tu jest makro http://www.cadsharp.com/videos/lesson-5-1-vba/
ale musisz być płacącym subskrybentem
A to nie mój przypadek
Jesteś tutaj: Strona główna » Filmy » Lekcja 5.1 - Tworzenie nowego zespołu
Ta zawartość wymaga członkostwa wyższego poziomu.
W tej lekcji nauczysz się, jak w pełni zautomatyzować tworzenie zestawu, ze szczególnym uwzględnieniem technik krycia.
Alternatywą dla wiązania z nazwanymi elementami jest użycie odniesień do wiązań, tak jak w przypadku elementów wiązania, co wymaga od projektantów wcześniejszego uwzględnienia odwołań do wiązań, aby ułatwić prostszą automatyzację. Aby uzyskać więcej informacji, zobacz interfejs IMateReference. Moim zdaniem jednak automatyzacja za pomocą odwołań do ograniczeń jest znacznie bardziej żmudna niż automatyzacja za pomocą nazwanych encji.
Jeśli z jakiegoś powodu nazwane elementy nie są opcją, ale nie chcemy korzystać ze żmudnych odniesień do trasy wiązania, można również utworzyć geometrię odniesienia, taką jak płaszczyzny i osie, do użycia ze sprzężeniem. Korzystając z IModelDocExtension:: selectByID2 możesz łatwo wybrać geometrię odniesienia.