Zaznaczanie części folderu i przypisywanie do nich właściwości

@Maximus:

Twoje pytanie brzmiało, oprócz EPDM, jak tworzyć nieruchomości masowo:

"Programator zadań oprogramowania" z "Właściwościami aktualizacji (tworzenia)" jest czysty "solidny" i doskonale pasuje do tej roli.

nie, nie zastępuje "karty danych EPDM", jeśli jest już obecna w Twoim domu (ale może być przydatna, aby Ci pomóc, to od Ciebie zależy, czy będziesz zarządzać kartami EPDM, aby wiedzieć, jak je prawidłowo zaktualizować...)

Uważaj, aby nie pomylić "SW Plannera" z tym, co @gt22 który umieścił "SW Property Editor", to są dwie różne rzeczy.

2 polubienia

Jeszcze raz dziękuję Ci gt22, z edytorem formularzy właściwości i harmonogramem zadań sw (mam wersję premiuim), naprawdę mam wszystko, czego potrzebuję, aby zrobić dobrze.

Idealnie byłoby, gdybyś był w stanie połączyć plik .prtprp utworzony za pomocą edytora formuł właściwości z harmonogramem zadań "aktualizuj właściwości niestandardowe"

1 polubienie

więc wybierasz rozwiązanie "Harmonogram zadań"?

Jeśli tak, nie zapomnij zmienić odpowiedzi zatwierdzonej przez poprawną, aby odpowiedź mogła być wykorzystana przez innych, poprzez wyszukiwanie na forum.

1 polubienie

Tak, cóż, zacznę od formularza nieruchomości z listami, wcale nie jest źle. Moje narzędzia CAD, powiesz mi, jeśli się mylę, musisz być w axemble (visiativ), aby je kupić (chyba że weźmiesz wersję próbną), będąc z avenao nie będzie to możliwe, możesz mnie potwierdzić?

Dziękuję

Witam

W pytaniu jest " ale ponieważ są ich setki , potrzebowałbym narzędzia, które by mi pomogło ": czy się mylę, czy wybrane rozwiązanie może być nieco długie dla setek plików?

Pozdrowienia

2 polubienia

Cześć Maxime (tutaj też się porozumiemy ;-) )

Niestety, nie sądzę, abyś mógł uzyskać dostęp do narzędzi myCAD sprzedawanych przez Visiativ będąc w kontakcie z AvenAo, aby to potwierdzić!

Nie opracowują pakietu narzędzi?

Szkoda, że mogliśmy się spotkać przy stole do współpracy w Visiativ 15-go w Nantes (nowości SolidWorks 2018), gdzie będę przy stole do współpracy w Visiativ...

Cześć Antoni,

Rzeczywiście, nie sądzę, aby AVENOA mogła mi pomóc.

Patrzę na harmonogram zadań, aby osadzić niestandardowe właściwości we wszystkich składnikach folderu, cóż, to nie działa. Na moim komputerze (licencja premium) pojawia się komunikat: "wykryto dla nas prawidłowy argument" lub "wymagany zasób był niedostępny". Zastanawiam się nad odinstalowaniem go, aby zainstalować go ponownie, ale nie wiem, jak to zrobić! Nie można znaleźć dodatku, aby go naprawić nawet z płytą CD solidworks, ktoś ma pomysł?

W międzyczasie próbowałem na komputerze kolegi, udaje mi się zaplanować zadanie, ale pozostaje ono w stanie "zaplanowane", nie działa.

Jakiś pomysł?

Dziękuję

1 polubienie

Chodź, pomóż mojemu przyjacielowi ;-)

Dziękuję Anthony =),

Próbowałem z komputerem innego kolegi i tym razem zadanie jest w statusie "operacje zakończone - w ramach zadań wygenerowanych" ale gdy wchodzę w szczegóły tego zadania to mówi mi "nie można uruchomić solidworks" i tak nic się nie dzieje.

Tęsknię za tym bardziej :/