Serwer zajęty

Witam

Próbuję przejąć duży zespół, którego nie otworzyłem dla jednej lub dwóch wersji Solidworks, teraz korzystam z oprogramowania SW 2014.

Ale przedwczesna wiadomość uniemożliwia mi pracę, kopia w załączeniu:

Możesz nacisnąć "przełącz na..." " lub "Uruchom ponownie", ale okno automatycznie pojawia się ponownie, a następnie znika lub po losowej liczbie kliknięć.

Jeśli masz jakieś wyjaśnienia lub ścieżki badań, z góry dziękuję.

Pozdrowienia

Nicolas Tuffereau

2015-03-04_12_02_50-clipboard.png

Witam.

Jeśli dobrze rozumiem, w końcu udaje ci się nad tym popracować;

Jeśli tak, spróbuj zarejestrować go pod inną nazwą i spróbuj otworzyć nowy.

2 polubienia

Myślę, że musisz go już zaktualizować za pomocą nowej wersji

Jeśli wersja 2010 zostanie przełączona na 2014, bezpośrednią przyczyną mogą być konflikty

Przyczyna może leżeć w bibliotekach, których nie może znaleźć

@+ ;-)

Może odpowiedź tutaj: https://forum.solidworks.com/thread/83880

Dziękuję za odpowiedzi,

@.PL wiadomości w języku angielskim mogłyby mi pomóc, ale nie rozumiem wszystkiego:

• Uruchomiłem swój, naciskając przycisk "Ponów próbę" co kilka minut, aż okno zniknie (nie trzeba ciągle klikać); następnie odznaczyłem pole wyboru "Pokaż każde uruchomienie", poradziłem sobie z przyciskiem "Ponów próbę" kilka minut dłużej i od tego czasu nie widziałem problemu!

Kiedy mówi o checkboxie "Pokaż każdy startup": "W ogóle nie wiem, o co chodzi...

• Teraz rozwiązałem problem i publikuję własną odpowiedź na wypadek, gdyby ktoś inny miał taką samą odpowiedź. Błąd poinformował mnie, że serwer jest zajęty i odpowie tylko za pomocą ctrl + alt + del, a następnie zamknie sprawdzanie kompilacji.  Żaden z trzech przycisków na dole nic nie zrobił.Jednak wytrwałem i ciągle klikałem ponów próbę, a w końcu wiadomość zniknęła, kliknąłem "nie pokazuj podczas uruchamiania" na ekranie powitalnym, a następnie zamknąłem.  Pojawiło się wyskakujące okienko zajętości serwera.  Powtórzyłem kilka razy i w końcu nie pokazuj przy starcie zadziałało i zamknęło mnie w obszarze sprawdzania kompilacji. Otworzyłem ponownie kilka razy i błąd zniknął.

"Kliknąłem "nie pokazuj przy starcie" na ekranie powitalnym, a następnie zamknij" W ten sam sposób nie widzę, o co chodzi?

Czy próbowałeś otworzyć każdą część tego zestawu i przekonwertować je na nowe wersje oprogramowania?

Następnie spróbuj otworzyć swój zestaw 

Jeśli korzystałeś z narzędzia skrzynka narzędziowa i elementów bibliotecznych, możliwe, że ich nie znajdzie, ponieważ Twoja wersja jest inna 

Sprawdź więc kompatybilność swojego przybornika i plików biblioteki

co, jak sądzę, pozwoli Ci oczyścić sporą część znanych wszystkim problemów i powtarzających się 

@+;-)

Staram się na to patrzeć w ten weekend.

Witam

Przejście wszystkich części w 2014 roku + praca lokalna pozwoliła mi zrobić to, co chciałem. Muszą być jeszcze jakieś problemy z dialogiem między Solidworks a naszym serwerem... Żeby zagłębić się w nasz dom.

Dziękuję za odpowiedzi.

Mikołaj

1 polubienie