Znaczenie Czerwonego Kwadratu

Witam

Zobaczyłem, że na szkicu pojawiła się ikona, której nigdy wcześniej nie znałem. Jak widać na załączonym obrazku, szkic stanowi problem, ale poza tą ikoną i czerwonym kolorem 2 bytów, najwyraźniej nie ma na nią wpływu, nic nie jest zgłoszone. Szkic został później wytłoczony, stąd kolor żółty. Wystawiłem go ponownie tutaj, aby zobaczyć pb.

Posiadam oprogramowanie SW 2019 SP5.

Dziękuję za możliwe światła i życzę miłego dnia

contrainte_inconnue.pdf

Witaj Pierre,

Na przykład nie widziałem tej ikony w szkicu Solidworks, ale jestem ciekaw, skąd pochodzi. Widziałem już w moim oprogramowaniu do programowania, a to oznacza, że jest problem w tym obszarze i generalnie, gdy przybliżam, jest to linia, która wystaje, jeśli ci pomaga.

1 polubienie

Witaj Pierre,

Jestem tego samego co ac cobra 427.

Ale jestem też ciekawa, skąd to się bierze...

Ciąg dalszy nastąpi.

@+.

AR

Witam 

Miałem ten problem już wcześniej. W większości przypadków dzieje się tak, gdy wykonujesz "przesunięcie elementów" na złożonym kształcie.

Załączam dokument, który właśnie sporządziłem, podobny do Twojego. Zamieściłem kilka zdjęć, które pokazują, że występuje problem.

Ten kwadrat oznacza, że te dwa punkty nie mogą się pokrywać, ponieważ powinno być coś pomiędzy. (Jedna linijka w moim przykładzie).

Gauthik powiedział:

erreur_esquisse.pdf
6 polubień

A kiedy mam tego typu problem, majstruję, aby usunąć linię, która powoduje problem (patrz załącznik).

Rozwiązuje problem, jeśli nie znalazłeś innej metody.

Gauthik powiedział:

correction_erreur.pdf
4 polubienia

Rzeczywiście, Gauthik67 masz rację, element konstrukcyjny, na którym oparty jest wymiar 0,2, pochodzi z rzutu splajnu sylwetki, pobranego z objętości, tutaj nie wyświetlanej, za pomocą narzędzia do przekształcania elementów. Solidworks nadal nie wydaje się być zadowolony z takich elementów. Powiązania między odzyskaną jednostką a oryginalną nie są tak rygorystyczne, jak mogłoby się wydawać.

Z drugiej strony rozwiązałem problem, usuwając ograniczenie koincydencji dotyczące końca łuku wewnętrznego, co prawda na czerwono, ale nie dotyczy kwadratu.

W każdym razie dziękuję za pomoc

resolution_carre_rouge.pdf
3 polubienia