Zobaczyłem, że na szkicu pojawiła się ikona, której nigdy wcześniej nie znałem. Jak widać na załączonym obrazku, szkic stanowi problem, ale poza tą ikoną i czerwonym kolorem 2 bytów, najwyraźniej nie ma na nią wpływu, nic nie jest zgłoszone. Szkic został później wytłoczony, stąd kolor żółty. Wystawiłem go ponownie tutaj, aby zobaczyć pb.
Na przykład nie widziałem tej ikony w szkicu Solidworks, ale jestem ciekaw, skąd pochodzi. Widziałem już w moim oprogramowaniu do programowania, a to oznacza, że jest problem w tym obszarze i generalnie, gdy przybliżam, jest to linia, która wystaje, jeśli ci pomaga.
Rzeczywiście, Gauthik67 masz rację, element konstrukcyjny, na którym oparty jest wymiar 0,2, pochodzi z rzutu splajnu sylwetki, pobranego z objętości, tutaj nie wyświetlanej, za pomocą narzędzia do przekształcania elementów. Solidworks nadal nie wydaje się być zadowolony z takich elementów. Powiązania między odzyskaną jednostką a oryginalną nie są tak rygorystyczne, jak mogłoby się wydawać.
Z drugiej strony rozwiązałem problem, usuwając ograniczenie koincydencji dotyczące końca łuku wewnętrznego, co prawda na czerwono, ale nie dotyczy kwadratu.