Proste wymiary szkicu otworu w Menedżerze równań

Stworzyłem prosty otwór na powierzchni bloku. Następnie utworzyłem wymiar od krawędzi powierzchni do środka prostego otworu.

Wymiary nie są jednak wyświetlane w Menedżerze równań.

Czy to normalne zachowanie? Nie jestem zwykłym użytkownikiem SolidWorks, więc czy coś mi brakuje?

Ponadto, czy używasz prostej funkcji otworu, czy po prostu używasz Kreatora otworów, aby stworzyć nawet prosty otwór? Po prostu ciekawi, aby wiedzieć!

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

WITAM

z sitodrukiem zrozumielibyśmy lepiej

1 polubienie

Dzięki za odpowiedź.

Mogłem się wtedy dowiedzieć, jak przesyłać zdjęcia (patrzyłem na dół. Teraz widzę, że jest na górze.)

Oto zrzuty ekranu:

Wymiar jest tworzony

Brak wymiaru w równaniu. Biskup.

Mam nadzieję, że to pomoże.

Jest to normalne zachowanie, ponieważ jest to funkcja, której używasz i następnie wymiarujesz, podczas gdy dla reszty tworzysz zwymiarowany szkic, mając nadzieję, że moje wyjaśnienie jest zrozumiałe, ponieważ zgodnie z tradycją jest to proste.

1 polubienie

Jeśli jednak wstawię dokładnie podobny otwór za pomocą Kreatora otworów lub Wycięcia wyciągnięcia prostego i podam podobne wymiary, zostaną one wyświetlone w menedżerze równań. Dlaczego więc Simple Hole zachowuje się w ten sposób?

Witam
Prawdopodobnie błąd. Można je dodać ręcznie do menedżera równań

Dzięki.

Ale jak często ludzie korzystają z tej funkcji, masz jakiś pomysł? A może używają Kreatora otworów / wyciągnięcia wytnij zamiast prostego otworu?

Nie wiem. Używam tylko Kreatora otworów lub wyciągnięcia wycięcia.
Jeśli masz sprzedawcę, możesz wysłać mu swój problem, a on wyśle go do Solidworks w celu przeanalizowania, czy jest to problem, czy standardowe użycie oprogramowania.