Symulacja dynamiczna na drążku skrętnym

Cześć wszystkim

Projektowałem zawieszenie z drążkiem skrętnym, wykonywałem badania statyczne na drążku pod solidwroks. ale do symulacji dynamicznej nie wiem, jak to zrobić?? Czy ktoś może mną pokierować? Pracuję na SolidWorks 2012.

Próbowałem przeprowadzić badanie dynamiczne, ale nie wiem, jak postępować, jak zastosować siły i jak interpretować wyniki.

Z góry dziękuję za pomoc

Witam

Czy możemy prosić o mały zrzut ekranu?

Witam

Pierwsze pytanie, które przychodzi Ci do głowy, to: czy na pewno masz moduł symulacji dynamicznej?

Jeśli tak, podaj nam wszystkie hipotezy wyjściowe oraz obraz, a my możemy Ci pomóc!

@+

Witam

Jak mówi Coyote, do symulacji dynamicznej potrzebny jest dodatek "SolidWorks Simulation Professional"  (który jest płatny).

Jeśli go nie masz lub nie możesz zdobyć, jestem gotów przeprowadzić twoją symulację, jeśli to konieczne. Lub możesz zmienić oprogramowanie. Jest ich kilka, a niektóre są znacznie bardziej wydajne!

Miłego dnia.

1 polubienie

Witam

Chciałem wiedzieć, jak w końcu poradziłeś sobie z symulacją swojego hełmu. Czy istnieje darmowe rozwiązanie w SolidWorks, ponieważ będę musiał popracować nad tego rodzaju badaniem i prawdą jest, że jeśli mogę użyć jednego oprogramowania do projektowania i symulacji, będzie to o wiele łatwiejsze!

Miłego dnia.