Witam
Witaj Houston, mamy problem!!
Najwyraźniej masz wersję oprogramowania wyższą niż 2019 (przyszła wersja), co oznacza, że nie mogę nic zrobić z twoimi plikami.
Symulacja mojej wersji nie jest kompatybilna.
Jednak bliższe przyjrzenie się Twojemu obrazowi pokazuje kilka rzeczy, które są nie tak.
1°) Dla mnie, tak jak jest w Twoim modelu, masz współczynnik 2,7.
2°) Obecny współczynnik i tak nie jest dobry, ponieważ twój model w ogóle nie jest poprawny.
3°) Twój sposób postępowania w odniesieniu do punktów stałych jest błędny
4°) brakuje cylindra, co oznacza, że efekt trzpienia (usztywnienie) nie działa.
5°) używasz trybu wiązki zamiast głośności. Tryb wiązki jest źródłem kłopotów, jeśli nie opanujesz go całkowicie. Mieszasz części bryłowe z belkami, co komplikuje zadanie bez dodawania kolejnych.
6°) Masz zbyt wiele wzajemnych przenikań (naliczyłem ich co najmniej 12), co nie jest możliwe w prawdziwym życiu. Normalnie siatka powinna zakończyć się niepowodzeniem z komunikatem wskazującym liczbę przenikań. W rezultacie wynik symulacji jest zwykle całkowicie błędny.
7°) konieczne będzie użycie zdalnego obciążenia, aby uwzględnić modyfikację środka ciężkości (środka masy), jeśli winda porusza się po nachyleniu, nawet niewielkim.
8°) Będziesz musiał samodzielnie przetestować swoje połączenie, które służy do zginania stóp. Którego, nawiasem mówiąc, nie można złożyć, tak jak jest, bez demontażu przelotowej i bez posiadania osi obrotu.
Wyjaśnienie:
Twój model powinien dotykać ziemi, to jest to, co robisz z punktami stałymi na dole (na zielono).
Zwracam uwagę, że są przepełnione i dlatego bezużyteczne. Ale bardziej poważnie, umieszczasz stałe punkty w miejscu widełek cylindra i osi pręta cylindra. To sprawia, że Twoja symulacja wygląda tak, jakby pokoje były zamocowane w ścianie lub w wirtualnym pokoju. W rezultacie nie można mieć prawidłowych zgięć mostka ani spadków obciążenia.
Wstępny wniosek:
Wszystkie błędy muszą zostać poprawione, zanim przejdziesz dalej.
Uwaga grzecznościowa: A Mon Humble Avis kiedy wykonasz swoją symulację, ujawni ona wady , które są tym, co widzę , już zaporowe (bez symulacji).
Nie powinieneś chcieć iść zbyt szybko w projektowaniu i zwracać uwagi na wszystkie szczegóły.
Pozdrowienia