Jak symulować chłodzenie pomieszczenia powietrzem lub wymuszonym obiegiem powietrza?
Jak symulować chłodzenie pomieszczenia powietrzem lub wymuszonym obiegiem powietrza?
Witam
Musisz mieć wersję SW pro, aby mieć symulację przepływu (tak mi się wydaje), aby móc dokonać takiego oszacowania. W każdym razie w przypadku podstawowej wersji premium nie jest to możliwe.
Pozdrowienia
Dziękujemy Zozo_mp, wiedzieliśmy o tym oczywiście.
Aby wyjaśnić nasze pytanie, jak to zrobić w ramach symulacji przepływu.
Klasa A+
Witaj Michel
Nie mam symulacji przepływu: nie mogę ci pomóc! Przepraszam.
Pozdrowienia
Witam
Istnieje rozwiązanie bez symulacji przepływu. Używana jest symulacja termiczna SolidWorks. Z drugiej strony trzeba mieć współczynniki konwekcji i emisyjność ...
Przyznaję, że nawet mając symulację przepływu, używam głównie autodesk CFD, który uważam za znacznie bardziej przyjazny dla użytkownika i odpowiedni (i łatwo dostępny dla nauczycieli).
Witaj maldoror00 ;-)
Aby nastąpiło chłodzenie, musi istnieć cyrkulacja płynu (powietrza lub dowolnej cieczy), która schłodzi chłodzony obiekt, który ma być chłodzony, i musi istnieć odpowiednia cyrkulacja
Czy możesz mi powiedzieć, czy narzędzia, które masz (nie znam ich) pozwalają Ci skalibrować przepływ zgodnie z parametrami wewnętrznymi i warunkami użytkowania przepływu chłodzenia.
Pozdrowienia.