Przy tych samych obliczeniach części, statycznych liniowych, mój komputer potrzebuje od 4 do 5 razy mniej czasu na wykonanie obliczeń, we wszystkich podobnych warunkach (siatki itp.).
Patrząc na używany procesor, moje procesory często mają ponad 50% rozdzielczości kontaktów, podczas gdy drugi komputer stoi w miejscu na poziomie 3%.
Po skontaktowaniu się z naszym dealerem próbowałem połączyć się z moim loginem na 2. komputerze, różnica w prędkości jest uderzająca.
Wygląda na to, że pochodzi z konta użytkownika, następnym krokiem będzie skopiowanie moich ustawień HKEY CURRENT USER, aby sprawdzić, czy ma to wpływ na prędkość
Głupie pytanie, ale kiedy logujesz się na drugim komputerze, zajrzałeś do menedżera zadań obu komputerów, aby sprawdzić, czy nie ma M... który wiruje w tle???
W przeszłości miałem już sesję systemu Windows, która się zepsuła i nie było innego rozwiązania niż sformatowanie komputera i ponowne wykonanie sesji systemu Windows.
Dlaczego i jak??? Nikt nigdy się nie dowiedział. Wystąpił problem z instalacją i voila...