Solidworks Simulation: Szybkość obliczeniowa

Cze wszystkim

pracujemy z Dell Tower T5810, E5-1650 3.5Ghz, 32GB RAM, Quadro K4200.

Przy tych samych obliczeniach części, statycznych liniowych, mój komputer potrzebuje od 4 do 5 razy mniej czasu na wykonanie obliczeń, we wszystkich podobnych warunkach (siatki itp.).

Patrząc na używany procesor, moje procesory często mają ponad 50% rozdzielczości kontaktów, podczas gdy drugi komputer stoi w miejscu na poziomie 3%.

Czy masz jakieś pojęcie o problemie? 

Dobry wieczór

Jedną z dróg, o której niekoniecznie myślimy, są opcje zarządzania energią. (Ograniczenie procesora, ...)

1 polubienie

Witam

DOKŁADNIE, --> menedżer zadań -> Ustaw priorytet --> wysoki = lepszy czas reakcji

Zamierzamy tego spróbować; a priori jest ustawiony na wysoki domyślny na moim komputerze, zobaczę na drugim

Cóż, wysoki priorytet niczego nie zmienił.

Po skontaktowaniu się z naszym dealerem próbowałem połączyć się z moim loginem na 2. komputerze, różnica w prędkości jest uderzająca. 

Wygląda na to, że pochodzi z konta użytkownika, następnym krokiem będzie skopiowanie moich ustawień HKEY CURRENT USER, aby sprawdzić, czy ma to wpływ na prędkość

1 polubienie

Głupie pytanie, ale kiedy logujesz się na drugim komputerze, zajrzałeś do menedżera zadań obu komputerów, aby sprawdzić, czy nie ma M... który wiruje w tle???

1 polubienie

W przeszłości miałem już sesję systemu Windows, która się zepsuła i nie było innego rozwiązania niż sformatowanie komputera i ponowne wykonanie sesji systemu Windows.

Dlaczego i jak??? Nikt nigdy się nie dowiedział. Wystąpił problem z instalacją i voila...

Tak samo jest z tobą.

Pozdrowienia

1 polubienie

Pomyślałam, że możesz też poprosić kolegę, aby połączył się z twoim komputerem, aby zobaczyć, jak to idzie, a tym samym potwierdzić swoją hipotezę!!

Cdt

1 polubienie

Zrobiłem ten test w piątek, z moimi danymi uwierzytelniającymi na wolnym komputerze. Znacznie szybciej w teorii.

Spróbujemy z innymi identyfikatorami na mojej wieży, aby sprawdzić, czy działa wolno.