Tutaj mam mały problem z Solidworks, w zasadzie po prostu mam zakładkę symulacji xpress która jest pusta, gdy chcę zrobić symulację tym narzędziem (patrz załącznik). Widziałem, że może to być spowodowane aktualizacją KB30, już patrzyłem w tym kierunku i nie mam tej aktualizacji, więc mój problem nie może stamtąd pochodzić.
Próbowałem również naprawić instalację solidworks 2 lub nawet 3 razy, za każdym razem ponownie uruchamiając komputer, ale nadal to nie działa, już nie wiem, co robić.
Witam, nie mogę go nawet aktywować za pomocą menu produktów biurowych, ponieważ jest wyszarzony. Jedynymi, które nie są, są Photoview Toolbox i Solidworks Routing, reszta jest wyszarzona.
Cóż, będę szukał dalej i jeśli znajdę odpowiedź i rozwiązanie, przyjdę i podzielę się tym z wami.
Problem wynika z aktualizacji systemu Windows, błąd jest znany, nie mogę znaleźć artykułu, który o tym mówił, ale infolinia Solidowrks musi o tym wiedzieć.
Tak, jest zainstalowany, zrobiłem to już 3 razy, myślę, że problem wynika z faktu, że mój komputer jest w systemie Windows 10 i że mam solidworks 2014 ... Oczywiście 2 nie są kompatybilne
Jednak reszta działa, czy powinienem czekać na aktualizację systemu Windows, aby móc mieć nadzieję na korzystanie z tej funkcji? Jednak wersje z 2013 i 2014 roku są nadal dość rozpowszechnione, więc dlaczego dokonałeś tego wyboru? W międzyczasie nie mam wyboru, będę musiał zainstalować solidworks na innym komputerze tylko po to, aby wykonać tę symulację, która obejmuje również przeniesienie wszystkich moich bibliotek konstrukcji spawanych, mam nadzieję, że nic nie zostanie stracone po drodze.
Jak tylko zostanie znalezione rozwiązanie tego problemu przyjdę na forum, aby się nim podzielić, w międzyczasie mam jeszcze trochę pracy do wykonania :)
Cześć, no nie nadal nie mam rozwiązania mojego problemu, ponieważ po prostu zdarza się, że nie mam tej aktualizacji . Próbowałem więc przełączyć się na windows 7, ale jak powiedzieć windows 10 nie jest zbyt chętny do przejścia na nowszą wersję. Nie mogę zmusić tego bałaganu do pracy, więc spróbowałem z wirtualnym pudełkiem (Oracle) i tam udaje mi się zainstalować system Windows 7, ale mój problem polega na tym, że czuję, że jeśli zainstaluję solidworks na wirtualnym pudełku, będzie opóźniony na śmierć. Muszę być w poważnych tarapatach.
Jeśli ktoś zna kogoś, kto zna kogoś, kto mógłby mi pomóc zainstalować tę cholerną siódemkę w systemie Windows 10, dziękuję im :)
No i cóż, po kilku próbach okazuje się, że komputery z procesorem 7 generacji nie są kompatybilne z windows 7, więc tutaj moje nadzieje są zredukowane do niczego, tutaj jestem zmuszony pracować na laptopie, aby zrobić tę symulację, no cóż, tampis, przynajmniej będę wiedział na następny raz:)