Właściwości inteligentne pobierają wymiar z rysunku

Witam

Chciałbym odzyskać wymiary znajdujące się na planach w celu zintegrowania ich z tabelą.

Niestety nie mogę uzyskać wartości za pomocą narzędzia "wymiar" smartproperties, działa ono idealnie w 3D, ale na rysunkach pobiera nazwę wymiaru.

Na przykład: "Żeńskie plan3@Charniere RD1@Vue dla R2016 - 5 i 6-3@Vue Rysunek 3".

Masz napiwek?

Z góry dziękuję.

Witam

Czy rodzina części może załatwić sprawę?

Tabela może być wyświetlana na mapie, na przykład:

http://help.solidworks.com/2013/French/solidworks/sldworks/c_Design_Tables_in_Drawings.htm

Witam

Jeśli są to wymiary konstrukcyjne pomieszczenia, to łatwiej byłoby je odzyskać w pomieszczeniu niż na rysunku.

Dziękuję za odpowiedzi,

Zapomniałem doprecyzować, że nie są to wymiary konstrukcyjne tylko wymiary z montażu,

Zasadniczo odległości i kąty między różnymi elementami.

więc może poprzez utworzenie wymiaru w złożeniu, a nie w MEP.

1 polubienie

tak myślę jak @ stefbeno

że to najlepsza solucja

@+

Rodziny części działają również dla wymiarów złożenia!

Witam wszystkich,

Trochę porzuciłem temat z braku czasu, ponadto niedawno mieliśmy wizytę trenera Axemble, któremu wyjaśniłem swój problem,

Po kilku próbach poradził mi, żebym złożył prośbę o poprawę, ponieważ rzeczywiście wygląda na to, że nie można odzyskać wymiaru umieszczonego na rysunku.

Witam

Nie wiem, czy to jest to, czego szukasz , ale możesz wypróbować tę metodę.

Niech Moc będzie z wami.

tableau.docx
1 polubienie

Dziękuję za pomoc OBI WAN, twoja technika działa.

Utworzyłem tabelę, w której ustaliłem rozmiar komórek i nałożyłem go na obszar kartusza w miejscu, w którym chciałem, aby pojawiły się wartości.