Witam
Chciałbym odzyskać wymiary znajdujące się na planach w celu zintegrowania ich z tabelą.
Niestety nie mogę uzyskać wartości za pomocą narzędzia "wymiar" smartproperties, działa ono idealnie w 3D, ale na rysunkach pobiera nazwę wymiaru.
Na przykład: "Żeńskie plan3@Charniere RD1@Vue dla R2016 - 5 i 6-3@Vue Rysunek 3".
Masz napiwek?
Z góry dziękuję.
pl
17 Marzec 2016 14:16
2
Witam
Czy rodzina części może załatwić sprawę?
Tabela może być wyświetlana na mapie, na przykład:
http://help.solidworks.com/2013/French/solidworks/sldworks/c_Design_Tables_in_Drawings.htm
Witam
Jeśli są to wymiary konstrukcyjne pomieszczenia, to łatwiej byłoby je odzyskać w pomieszczeniu niż na rysunku.
Dziękuję za odpowiedzi,
Zapomniałem doprecyzować, że nie są to wymiary konstrukcyjne tylko wymiary z montażu,
Zasadniczo odległości i kąty między różnymi elementami.
więc może poprzez utworzenie wymiaru w złożeniu, a nie w MEP.
1 polubienie
pl
18 Marzec 2016 09:21
7
Rodziny części działają również dla wymiarów złożenia!
Witam wszystkich,
Trochę porzuciłem temat z braku czasu, ponadto niedawno mieliśmy wizytę trenera Axemble , któremu wyjaśniłem swój problem,
Po kilku próbach poradził mi, żebym złożył prośbę o poprawę, ponieważ rzeczywiście wygląda na to, że nie można odzyskać wymiaru umieszczonego na rysunku.
Witam
Nie wiem, czy to jest to, czego szukasz , ale możesz wypróbować tę metodę.
Niech Moc będzie z wami.
tableau.docx
1 polubienie
Dziękuję za pomoc OBI WAN, twoja technika działa.
Utworzyłem tabelę, w której ustaliłem rozmiar komórek i nałożyłem go na obszar kartusza w miejscu, w którym chciałem, aby pojawiły się wartości.