Moja nomenklatura nie rozpoznaje, które można zobaczyć na dole drzewa tworzenia powyżej.
Ze względu na ich kodyfikację, która różni się nieco od tradycyjnych monet. Dlaczego mają różne codificatio? Dzieje się tak, ponieważ są one pobierane z biblioteki i każdy z nich ma konfiguracje, aby wybrać swój format (średnica, rozmiar).
Tak więc w mojej nomenklaturze pola ilości, materiału itp. są pytane, ale nie w kolumnach "Odniesienie" i "Oznaczenie"
Moja biblioteka składa się z kilku plików .sldprt, z których każdy odpowiada typowi ("ISO4017", "ISO4762", itp...)
Tak więc, gdy już otrzymamy naszą ze złożenia, uzyskujemy dostęp do okna konfiguracji (w drzewie tworzenia) komponentu, w którym wypełnimy: średnicę i długość naszej.
Czy musimy zarządzać naszą biblioteką tworząc plik .sldprt dla o tej średnicy i długości?
Ufff... Wydaje mi się to bardzo skomplikowane, aby to wdrożyć... Poza tym, o ile mi wiadomo, w polu właściwości można umieścić tylko jedną regułę, prawda?
Czy masz jakiś pomysł, gdzie mogę znaleźć "niestandardową właściwość"? Ta biblioteka została założona przed moim przyjazdem i niestety nie mam wielu osób, do których mógłbym się odnieść. Czy to jest coś, co mogę zobaczyć w SmartProperties?
Właściwości niestandardowe są właściwościami komponentu zdefiniowanymi przez użytkownika. Można tworzyć niestandardowe listy i właściwości tekstu.
Po utworzeniu właściwości niestandardowej pojawi się ona na liście Właściwości niestandardowe . Należy go wybrać, aby zastosować go do komponentu:
Następnie możesz ustawić wartości domyślne dla właściwości na liście po prawej stronie. Wartości właściwości są tylko do odczytu, dopóki jej nie wybierzesz.
Określa właściwość niestandardową, która wyświetla listę materiałów z biblioteki materiałów SolidWorks. Można utworzyć tylko jedną właściwość, która jest połączona z biblioteką materiałów SolidWorks.