Witam
Obecnie jestem w trakcie modelowania pomieszczenia (sypialni) pod prace deweloperskie.
Zamiast w zasadzie modelować solidne ściany, rysuję płyty BA13, a także szyny ich ramy. Przede wszystkim po to, aby określić ich położenie i aby widoki ilustracji były bardziej elastyczne (pokaż, ukryj, przesuń każdy element).
Innym zainteresowaniem może być symulacja sił na wypadek, gdybym musiał przymocować się do niego przez płytę gipsową.
Wymodelowałem więc szynę z blachy, ale jest kilka zagięć, co wyobrażam sobie, że sprawia, że dokument jest cięższy.
Myślę, że zdecydowanie lżej byłoby po prostu wyciągnąć szkic profilu, zwłaszcza w zespole, gdzie będzie ich dużo.
Może nie jest to najlepsza metoda projektowania...
Pytanie brzmi, jak zapewnić lekki montaż z (bardzo) dużą liczbą części blaszanych, przy jednoczesnym zachowaniu zalet wynikających ze statusu blachy, jeśli takie istnieją?
Czy status pracownika arkusza blachy jest przydatny tylko w produkcji, czy ma również wpływ na symulacje, czy coś innego?
Zasadniczo, czy w przypadku reprezentacji i symulacji mogę ograniczyć się do bryły szkicu wyciągniętego lub " blacha jest lepsza "?
Dziękuję