Solidwoks 2016 - Edycja liniowego szyku szkicu

Witam

Użyłem liniowego powtórzenia szkicu na części, aby zduplikować rowek.
Ponieważ zewnętrzny wymiar części został zmodyfikowany, muszę zmodyfikować skok duplikacji tego rowka, ale muszę zachować tę samą liczbę wystąpień
Kiedy edytuję to usuwanie materiału odpowiadające obróbce rowków, mogę zmienić liczbę wystąpień, ale nie wymiar skoku duplikacji. Pojawia się z jego nazwą (D5@ESQUISSE8), ale nie mogę zmienić jego wartości.

Czy ktoś ma rozwiązanie?

Z góry dziękuję za odpowiedzi

Witam

Jeśli klikniesz jedno z powtarzających się odwołań i klikniesz prawym przyciskiem myszy, aby edytować powtórzenie zgodnie z opisem tutaj.

2 polubienia

Jest to opisane w pomocy solidworks 2016.

1 polubienie

Witam i dziękuję za odpowiedź,
Jednak w przypadku powielania szkicu, a nie elementu takiego jak wiertło, wymiar skoku powtórzenia nie jest wyświetlany wraz z jego wartością, ale z jego nazwą.
W związku z tym szukam, gdzie muszę się udać, aby zwizualizować wartość tego numeru wywoławczego zdefiniowaną przez jego nazwę, domyślam się, że musi być tabela z listą numerów wraz z ich nazwami w korespondencji, ale nie mogę jej znaleźć.

chariot_scie-01.jpg

Czy możesz opublikować swój plik?

Jest to wada prób szkicowych.
Osobiście, ponieważ wydaje mi się to dość kapryśne, wolę robić powtórzenia funkcji. Nie znalazłem jeszcze przypadku, w którym powtarzanie szkiców byłoby jedynym rozwiązaniem.

1 polubienie

Dziękuję Wam obojgu za pomoc.
Na przykładzie AC COBRA 427 udało mi się znaleźć jak to zrobić, ale tak naprawdę nie jest to naturalne
W związku z tym zamknę tę dyskusję.