Witam.
kiedy klikam "zamknij", aby zamknąć plan, muszę potwierdzić enter na komputerze iw tym przypadku nie mam pytania "czy chcesz zapisać zmiany".
Czy to błąd w oprogramowaniu, czy to mój komputer żartuje ze mnie.
Dziękuję.
Klasa A+
Witam.
kiedy klikam "zamknij", aby zamknąć plan, muszę potwierdzić enter na komputerze iw tym przypadku nie mam pytania "czy chcesz zapisać zmiany".
Czy to błąd w oprogramowaniu, czy to mój komputer żartuje ze mnie.
Dziękuję.
Klasa A+
Moim zdaniem okno z prośbą o zapisanie zmian powinno znajdować się poza przestrzenią ekranu. Może miałeś 2 ekrany na raz?
Myślę, że dobrze byłoby zresetować interfejs solidworks. Aby to potwierdzić, musiałbyś przetestować pod innym profilem użytkownika.
Witam
Nie do końca rozumiem pańskie pytanie. Komunikat, który pojawi się w oknie, zaprasza do zapisania lub odrzucenia planu (i skojarzonych planów).
- Jeśli otwarty jest tylko MEP, w oknie pojawi się po prostu monit o jego zapisanie.
- Jeśli dokonałeś zmian w pokoju i w MEP, w oknie pojawi się monit o wybranie, co chcesz zapisać.
Cdlt powiedział:
Więcej informacji:
Klikam na zamknięcie lub na ikonę "zapisz", a ekran się zawiesza, odblokowuję go, zatwierdzając go Enter komputera, ale w tym przypadku nie ma możliwości potwierdzenia lub braku potwierdzenia rejestracji.
Jak mówi Fab, myślę, że okno powinno być poza widokiem ekranu....
Wypróbuj rozwiązania, które oferuje Fab.
Yves
To też jest moje zdanie, myślę, że Fab ma rację! Być może przeprowadziłeś prezentację za pomocą rzutnika, a wiadomość jest teraz poza ekranem. (Wszyscy przynajmniej raz doświadczyliśmy tego rodzaju niedogodności!)
Cdlt powiedział:
Przejdź do "Narzędzia", "opcje" "zaawansowane", > zobaczysz wszystkie komunikaty, w których zaznaczyłeś: "nie pytaj ponownie". Sprawdź, czy znajduje się komunikat "Czy chcesz się zarejestrować.... "