Dobry wieczór, tutaj zainstalowałem wersję SolidWorks 2015 na moim komputerze ASUS, która ma rozdzielczość 3840x2160 po zainstalowaniu mam pasek, w którym jest szkic wytłaczania itp. które są małe i kiedy umieszczam wymiar w opcji wymiaru, nie widzę wszystkiego, jestem zobowiązany kursorem do jego powiększania za każdym razem, a kiedy robię szkic, wymiar potrzebuje czasu, aby dotrzeć. Poszedłem zobaczyć opcje, aby rozwiązać problem, ale bez powodzenia. Więc proszę bardzo, czy SolidWorks 2015 nie bierze pod uwagę rozdzielczości 4K? Czy wersja 2018 jest brana pod uwagę? Czy to moja pamięć RAM nie wystarcza do obsługi SolidWorks? A może jestem zmuszony wziąć komputer o rozdzielczości 1920x1080? Krótko mówiąc, jakiej konfiguracji potrzebuję, aby móc korzystać z oprogramowania bez zwalniania, aby mieć płynność?
Moja konfiguracja mojego komputera ASUS:
Okna 10
Model: ASUS All-in-one Z220-240IC
Procesor: Intel(R)Core™) i5-6400T CPU @ 2,20 GHz 2,21 GHz
Pamięć (RAM) : 8.00 GB
Typ systemu: 64-bitowy procesor x64
Z góry dziękujemy za pytania
Pozdrowienia
TokioSK
Dobry wieczór
Dodam, że masz w tym modelu kartę graficzną NVIDIA® Ge-Force® GTX™ 960M z 2 GB pamięci wideo. Wadą tej karty jest nazywana "Gaming" i dlatego nie jest certyfikowana przez SolidWorks.
@Stefbeno to powiedziałem kilka dni temu [ Spójrz na tę stronę na "homologowane" karty dla SW : http://www.solidworks.fr/sw/support/videocardtesting.html ].
Jeśli chodzi o historię 4K (jest modna, ale to bzdura dla SW) to nie ma to nic wspólnego z Solidworks, ale z konfiguracją ekranów według karty w połączeniu z W10. W związku z tym ustawień wyświetlania dokonuje się poza oprogramowaniem.
Ponadto jak na ilość pamięci RAM jest za krótka dla SW, ponieważ potrzebujesz 16M lub więcej: 30M jest wygodne, ponieważ musisz myśleć o przyszłej wersji SW.
(Pamięć RAM to coś, na czym nie powinieneś oszczędzać, ponieważ komputera, którego nie wymienia się co dwa lata (w zasadzie)
Jeśli chodzi o kartę graficzną, powinieneś wiedzieć, że SW obecnie przepisuje wszystkie programy do optymalizacji grafiki, a tym samym wydajności na dużych zestawach.
Pozdrowienia
1 polubienie
Pozwalam sobie na złagodzenie zaleceń dotyczących pamięci @Zozo_mp, biorąc pod uwagę konfigurację, którą sobie wyobrażam/mam nadzieję, że jesteś studentem lub amatorem, na początku 8GB wystarczy do wymodelowania niektórych części i prostego montażu wiedząc, że i tak będziesz ograniczony przez swoją kartę graficzną. Poza tym nie wiem, czy da się zmodyfikować tego rodzaju maszynę.
W przypadku części dotyczącej czytelności możliwe jest wyświetlanie dużych ikon na poziomie oprogramowania (kliknij prawym przyciskiem myszy pasek narzędzi, a następnie dostosuj).
1 polubienie