[SOLIDWORKS 2018] Puste właściwości niestandardowe

Cze wszystkim

Nie znalazłszy odpowiedzi na mój problem w różnych już dostępnych tematach, proszę o pomoc.

Utworzyłem formularz za pomocą "Edytora formularzy właściwości". (1. zdjęcie w piżamie)

Umieściłem mój plik w folderze, którego będę szukał w Tools/Options/File Locations/Custom Property Files (2. i 3. obraz PJ).

Następnie otwieram CZĘŚĆ, a następnie zakładkę Właściwości niestandardowe w panelu bocznym, jest ona albo pusta, zamiast mieć wcześniej utworzone pola (4. obrazek)

albo mam komunikat "Błąd przetwarzania .... Składnia jest niepoprawna".

Czy ktoś ma pojęcie, na czym polega problem i jak go naprawić?

Z góry wszystkim dziękuję za odpowiedzi.

Jérémy

formulaire.jpg

Witam

Spróbuj umieścić go na innym dysku twardym, aby zobaczyć, co daje,

Może bez akcentów, bo czasami akcent może sprawiać problemy poza linkiem zewnętrznym

Lub w innym miejscu może to być bezpośrednie łącze

Mam nadzieję, że ci to pomoże

Steve

Próbowałem już umieścić go bezpośrednio w katalogu głównym C: ale niestety wynik pozostaje taki sam, albo pusty, albo "błąd składniowy".

W każdym razie dziękuję za twoją propozycję

Pulpit systemu Windows nie jest najlepszym miejscem do przechowywania plików (jest to konkretny katalog systemu Windows), lepiej jest na przykład użyć katalogu c:\temp lub utworzyć katalog roboczy.

Czy możesz udostępnić swój plik i połączone pliki (jeśli są na przykład listy)?
Wykonaj kopię zapasową pliku, a następnie spróbuj usunąć "moduły" z pliku (jeden po drugim), aby znaleźć ten, który powoduje błąd.

Zgodnie z radą stefbeno, usunąłem elementy jeden po drugim i wywnioskowałem, że moje listy "Projektantów" i "Dostawców" są problemem.

Problem wynikał z tego, że używałem list z plików Excela, ponieważ konwertując je na plik, .txt się pojawiają

bez problemów i nie przejmuje się już błędami.

Dziękuję za poświęcenie czasu na udzielenie mi odpowiedzi.

Miłego dnia wszystkim

1 polubienie