Witam
Gdy (ja lub mój kolega) chcemy zapisać złożenie w pdf3D, solidworks po prostu ulega awarii. Wydaje się, że dzieje się tak, gdy tylko montaż jest trochę ciężki .
Czy masz jakieś leady?
Windows 10 w wersji 2004
PC alienware aurora R8
Witam
Gdy (ja lub mój kolega) chcemy zapisać złożenie w pdf3D, solidworks po prostu ulega awarii. Wydaje się, że dzieje się tak, gdy tylko montaż jest trochę ciężki .
Czy masz jakieś leady?
Windows 10 w wersji 2004
PC alienware aurora R8
Witam
Możesz spróbować wyłączyć dodatek CAM (Tools->Add-in)
Jak również opcja "uwzględnij dane trybu ubioru podczas nagrywania" w Narzędzia -> Opcje -> Rysunek/Wydajność
Z poważaniem
Dziękuję za odpowiedź.
Dodatek CAM był już wyłączony
Opcja "Uwzględnij dane..... "To nic nie zmieniło.
Miałem starsze posty, które mówiły, że mam ten problem, ale został on rozwiązany za pomocą aktualizacji systemu Windows. Ale jestem już w wersji z 2004 roku.
Normalny plik PDF zapisuje się bez obaw. plik PDF 3D, szybko przechodzi w tryb "już nie odpowiada" i około dziesięciu sekund po awarii. (nawiasem mówiąc, bez późniejszego okna raportowania)
Dobry wieczór
Nie znalazłem błędu nadal obecnego w sp5.0 z 2020 roku
Jeśli zdarzy się to w przypadku zespołów, które są nieco ciężkie, spróbuj wprowadzić grupę elementów w stan usunięcia, aby ostatecznie sprawdzić, czy pochodzi stamtąd,
Spróbuj najpierw wprowadzić stan usunięcia lub nawet całkowicie usunąć wszystkie zaimportowane pliki (krok, parasolid itp.)
Jeśli karta graficzna komputera to RTX 2060, nie jest certyfikowana, problem może również wynikać z trudności w zarządzaniu grafiką,
Możesz również odznaczyć opcję "poprawiona wydajność grafiki" w opcjach -> Wydajność, która ma tendencję do powodowania problemów dla stosunkowo dużych złożeń,
Dobranoc