Witam, potrzebuję Twojej opinii opartej na Twoim doświadczeniu w zarządzaniu plikiem części i złożenia w pracy.
Pracuję w firmie, w której 3d jest zarządzane w sposób chaotyczny, potrzebuję Waszych opinii
Mamy główny produkt, który wytwarzamy (prawie zawsze jesteśmy tym samym produktem z pewną różnicą w stosunku do każdego projektu wymaganego przez klienta, ale produkt stale ewoluuje), nie mamy pdm
mamy przykładowy folder A, w którym mamy nasz główny zespół.
za każdym razem, gdy mamy umowę, otwieramy folder projektu, w którym bierzemy zestaw folderu A i integrujemy go z nowym zestawem w nazwie projektu (ale wewnątrz wszystko jest połączone i odnosi się do pliku w pliku A, problem polega na tym, że jeśli na przykład wracam do projektu z 2016 roku, kiedy otwieram zestaw, np.: project2016 w środku Mam zespoły i podzespoły, które są zawsze połączone ze słynnym folderem A, w którym mamy zespół, ale biorąc pod uwagę, że główny zespół ewoluuje w czasie, czasami mam komponenty, które mogę dodać przykład w 2018 roku w moim montażu mojego project2016, ponieważ zgadzamy się, że wszystko jest połączone. Krótko mówiąc, sprawia mi to wiele problemów, gdy próbuję znaleźć, która dokładnie część została wyprodukowana w 2016 roku, ponieważ wszystko jest nadal związane z moim montażem pliku A, który go rozwija. Staram się znaleźć najlepszy sposób na zarządzanie moim nowym projektem, zaczynając od głównego montażu, ale w pewnym momencie będę mógł zatrzymać się w czasie, gdy projekt zostanie dostarczony, aby już nie ewoluował, ale czasami w trakcie projektu wprowadzamy zmiany, które będą skuteczne również w przyszłości dla przyszłych projektów, dlatego mój szef mi mówi Mówię, żeby zawsze linkował do słynnego pliku A i nie chcę, żebym po prostu zrobił paczkę i wszedł do pliku mojego projektu, a ja sprawiam, że ewoluuje tak, jak chce tego klient, ponieważ część tej modyfikacji będzie również przydatna w przyszłości i powinna skończyć się w pliku A. Jestem trochę zagubiony, nie wiem, jak to wszystko zreformować, sprawiając, że moje produkty ewoluują main w folderze A, ale jednocześnie mam wiarygodne odniesienie (dostarczono dokładny komponent), gdy wracam do folderu projektu 2016.
Pomóż mi!
Dziękuję!