SolidWorks: Nie jest możliwe żadne działanie po edycji rodziny części

Cze wszystkim

Kolega ma problem z rodzinami części w SolidWorks:

Po zakończeniu edycji rodziny części w nowym oknie, nie ma już dostępu do SolidWorks.

3D (obszar graficzny) reaguje, może obracać pomieszczenie, przekazywać jeden dokument do drugiego, ale wszystkie inne polecenia są wyszarzone!

Nie można zapisać, zamknąć dokumentu, a nawet zamknąć SolidWorks — nic nie odpowiada!

Nie jest również możliwe ponowne wydanie rodziny części.

Zobaczyłem, że proces Excela nadal znajduje się w menedżerze zadań, więc próbowałem go zakończyć, ale to też nie zadziałało!

Czy ktoś kiedykolwiek spotkał się z tym problemem?

Dla Twojej informacji, jesteśmy w SW2011 SP5 i W7 64.

Cóż, oczywiście to Excel nie zamyka się poprawnie, a zatem nie można przejąć kontroli nad SolidWorks.

Jeśli zabicie procesu Excela nie działa, przyznaję, że jestem trochę suchy.

Zamierzam to zbadać. Nie znam tego problemu w SW2011, ale z systemem operacyjnym W7 nigdy tego nie testowałem i mogą wystąpić problemy.

1 polubienie

Witam

musisz też spojrzeć na wersję Excela, bo wydaje mi się, że też miałem problemy

FYI, jestem pod SW2012SP5 W7 64 i Excel 2010 i działa dobrze

Zauważyłem już błędy w SW2012 i Excel2003

Czasami stół się nie uruchamia...

O ile dobrze pamiętam, na ostatniej konferencji ktoś zwrócił uwagę na tego typu problem i doradzono nam przeniesienie się do 2007 lub nawet 2010 roku, aby zapewnić kompatybilność...

Właśnie przetestowałem solidworks 2011 z Excelem 2007 na mojej stacji roboczej i też nie mam żadnych problemów.

Ten problem występuje tylko na jednej stacji roboczej? Masz podobną konfigurację na swoim komputerze i nie stanowi to problemu?

1 polubienie

Cze wszystkim

Dla mnie wyglądałoby to bardziej jak " wyskakująca " wiadomość, która byłaby ukryta !

Możesz spróbować odkryć wszystkie zignorowane wiadomości w Narzędziach, Opcjach i wszystkich na dole zaawansowanych.

1 polubienie

Postaram się ukryć zignorowane wiadomości i będę Cię informować na bieżąco.