SOLIDWORKS: Jak wyodrębnić blok części z sieci w złożeniu

Witam wszystkich,

Aby cię usytuować, zebrałem grupę części, aby mieć wizualizację.

Dzięki tej wizualizacji udało mi się stworzyć sieć liniową.

Teraz, gdy widzę, jak to upada, chciałbym wyodrębnić moją sieć jako części, aby móc na niej pracować

Widziałem to już na treningu, ale to ma długą historię, z góry dziękuję

Witam

Nie zrozumiałem, co chcesz zrobić. Pomocne może być udostępnienie pliku. Obrazy też.

Pozdrowienia 

2 polubienia
Witam Państwa i dziękuję za uwagę, jestem w tej chwili na montażu, wkładam rurkę 2300 mm, którą ustawiłem w precyzyjnym miejscu, a następnie odtworzyłem ją na osi X w sześciu nowych rurach oddalonych od siebie o 440 mm Kiedy patrzysz na strukturę drzewa, znajdujesz sieć liniową, muszę ją wyodrębnić z planu, aby zrobić nowy pokój. Ten kawałek izoluję teraz, chcę go zapisać, a następnie ponownie włożyć z modyfikacjami, które bym w nim wprowadził (skrócenie niektórych rurek? Jak postępować?
Oto zdjęcie, co jest w kolorze żółtym, powstanie, ale wtedy nie mogę zaizolować podłogi rurkami, aby stworzyć pokój
20200529_212055.jpg

Witaj Mathieu

Jeśli dobrze zrozumiałem, kiedy robisz powtórzenie rury liniowej, sprawdzasz scalanie wyniku.

W rezultacie rury są spawane i tworzą pojedynczy korpus z prostopadłymi poprzeczkami.

Moim zdaniem, jeśli musisz zmodyfikować powtarzające się rurki (na żółto na obrazie), nie możesz już uniezależnić swoich lamp, tak jakbyś wkładał je jedna po drugiej.

Więc jeśli twoje rurki nie są takie same, zrób pojedyncze części i zmontuj je w swoim ASM. Rzeczywiście, wydaje mi się to lepsze, ponieważ jeśli chcesz zrobić plan dla fabryki, lepiej jest mieć poszczególne części.

Jeśli jest tak, jak widzę na obrazku, aby zrobić wirtualną makietę. Następnie możesz również dokonać modyfikacji w swoim ASM, usuwając materiał bezpośrednio z odpowiednich rurek.

Wszystko zależy od tego, czego chcesz, w końcu realistycznego modelu lub 50 rysunków 2D do wysłania do produkcji.  ;-)

Pozdrowienia

PS: powtórzenie liniowe lub kołowe ma na celu jedynie zaoszczędzenie czasu , ale często pod warunkiem, że wszystkie powtórzenia są identyczne Ponieważ powtórzenia są wykonane albo ze szkicu, albo z powtórzenia ciała (w twoim przypadku ciało jest rurą zduplikowaną N razy. Można powiedzieć, że powtórzenie powtarza to samo , podczas gdy gdyby elementy nie były takie same, byłaby to modularna duplikacja poprzez indywidualne parametryzowanie każdego zduplikowanego elementu. (co istnieje)

1 polubienie

Witaj Mathieu

Stworzyłbym plan główny zamontowany na pierwszym folio z nomenklaturą, ilością .....

Na innych folio umieść pliki części w planie.

Zobacz załączony plik

Pozdrowienia

Yannicka

exemple.zip
1 polubienie

ZOBACZ PDF NA WSZELKI WYPADEK

assemblage2.pdf
Zarządzam opcją scalania wynik bez problemu, a opcja jest odznaczona. Gdy wkładam rurkę do ASM to jest ona sama i dochodzę do zrobienia sieci wzdłuż osi tej rury. Z tym, że tej nowej części nie mogę znaleźć w osobnym pliku części. Chciałbym wiedzieć, jak zapisać tę część w osobnym pliku, a następnie móc ją zmodyfikować pod następującą nazwą: sieć rur podłogowych 31.05.20. Na treningu zrobiłem szkic na ASM i udało mi się go wyodrębnić, ponieważ w przeciwnym razie nie mógłbym go odgadnąć ani nawet znaleźć wymiarów za pomocą obliczeń Proszę bardzo
20200531_103507.jpg

Możesz użyć funkcji join

http://help.solidworks.com/2018/french/SolidWorks/sldworks/t_Creating_a_Joined_Part.htm

Cdlt powiedział:

Nieźle ;) Dziękuję, ta funkcja pomoże mi :)! Udało mi się nagrać utwór tak, jak chciałem, mogę go otworzyć osobno i praca nad nim jest świetna, nie znałem funkcji* dołącz dziękuję bardzo. Jedynym minusem jest to, że paramefryczna rur wydaje się utracona, nie mogę już edytować szkicu i długości wytłaczania rury podstawowej, ale to tylko szczegół I jak powiedzieliby bohaterowie, nakamura = yataaA!! [url=https://postimg.cc/JDgF5GFD][img]https://i.postimg.cc/JDgF5GFD/hiro-yatta-070522.jpg[/img][/url]