[SOLIDWORKS] Tworzenie makra dla łączy części planu / Zmienianie domyślnych zestawień komponentów i kaset

Witam wszystkich,

Właśnie nabyłem licencję SolidWorks jako freelancer (na razie 2014 rok, przejście do 2018 roku, gdy tylko zakup mocniejszego laptopa będzie możliwy, w skrócie)

Chciałbym dodać własne makro, aby tworzyć bezpośrednie powiązania między częściami/złożeniem a nomenklaturą moich rysunków
Krótko mówiąc, wszystko, co może być podstawowe, chciałbym umieścić to na swój własny sposób i móc zachować to domyślnie, jeśli to możliwe, aby uniknąć szukania tego, gdy tylko stworzę pokój lub plan. (podsumowanie informacji o każdym utworze itp.)

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Witam

Wszystkie połączenia są tworzone automatycznie, jeśli nazwy części/zespołów i rysunków są zgodne. Gdy tylko coś się zmieni; Wszystko dzieje się automatycznie...

3 polubienia

Dziękuję za odpowiedź ac cobra 427

Szczególnie bym chciała, żeby nie musieć ich za każdym razem wpisywać.

Na przykład w samym pokoju, nawet jeśli otworzę podsumowanie, lista tego, co może mi się przydać (opis itp.) jest wstępnie wprowadzona, gdy tylko utworzę  pokój.

Czy w planie, data czy inna jest bezpośrednio wdrożona/zaktualizowana , czy też mapy bazowe zaproponowane do stworzenia mojego planu nie są podstawowymi, ale tymi, które stworzyłem.

Proszę go o całą wiedzę, że możliwe, iż udało mi się nawiązać współpracę z biurem projektowym firmy, która dokonała tych wszystkich zmian.

Musisz utworzyć części ze swoimi właściwościami i właściwościami niestandardowymi, a następnie zapisać je jako model pomieszczenia i utworzyć instalacje z łączami, które wskazują na Twoje właściwości i właściwości niestandardowe, a następnie zapisać je jako model pomieszczenia.

3 polubienia

Witam

Zobacz moje samouczki dotyczące właściwości:

http://tutoriel.solidworks.free.fr/crbst_168.html

3 polubienia

Dziękuję za odpowiedzi, wrócę do Ciebie, jeśli nie uda mi się uzyskać pożądanego rezultatu.