Cze wszystkim!
Chciałbym prosić was o pomoc w celu oświecenia mnie na temat symulacji termicznej w ramach Solidworks Flow Simulation z wykorzystaniem promieniowania cieplnego.
Urządzenie wygląda tak: Mam pudełko z otwartymi dwoma przeciwległymi bokami. Z jednej strony warunek brzegowy wlotu wymaga przepływu powietrza 19°C, a z drugiej strony warunek brzegowy wylotu narzuca ciśnienie atmosferyczne i temperaturę 19°C. Ścianki pudełka są idealne i nie promieniują.
W tej skrzynce znajduje się bateria termostatyczna zasilana gorącą wodą. Mówiąc prościej, mam źródło ciepła o temperaturze 70°C, które styka się z moim zespołem, który mierzy sto mm. Chcę zmierzyć temperaturę w różnych punktach tego montażu.
Kiedy nie aktywuję żadnej powierzchni promienistowania, wyniki, które otrzymuję, są takie same, jak wtedy, gdy nie mam włączonej opcji "promieniowanie" w ustawieniach ogólnych, więc tylko przewodzenie i konwekcja, jak na razie dobrze. Mój problem zaczyna się, gdy aktywuję powierzchnie promieniujące mojego zespołu, czyli gdy otrzymuję ujemne wartości temperatury na poziomie części emitujących promieniowanie, podczas gdy minimalna temperatura symulacji powinna wynosić powietrze na poziomie 19°C.
Do tej pory nie udało mi się rozwiązać tego problemu, więc jeśli ktoś ma pomysł na pochodzenie problemu, byłby bardzo pomocny. Z góry dzięki!
Hervé KANNENGIESSER