Witam wszystkich, korzystam z Solidworks 2024 w SP1.0, pod Windows 10.
Od 2 dni, gdy tylko uruchomię plan, część lub zespół z eksploratora plików, drukuje się on automatycznie.
Bardziej precyzyjny proces polega na tym, że solidwoks otwiera się, następnie rozpoczyna się drukowanie, a następnie mam swobodny dostęp do mojej części. Jeśli anuluję drukowanie, solidworks zostanie zamknięty lub ulegnie awarii.
Czy ktoś z Was kiedykolwiek spotkał się z problemem/znalazł rozwiązanie?
Witam Nic nie znaleziono na poziomie tego typu problemu w 2024 SP1 (SP2 EV nie wspomina o korekcie tego rodzaju problemu). Na twoich komputerach musi być coś jeszcze, co generuje takie zachowanie, ponieważ o ile mi wiadomo, w oprogramowaniu natywnie nie ma takiego parametru.
Kiedy mówisz o uruchomieniu planu z eksploratora, czy jest to dwukrotne kliknięcie, czy przeciągnij i upuść? Czy pracujesz z serwerem do przechowywania plików Solidworks? Czy dotyczy to tylko plików *.sld? Co się stanie, jeśli domyślnie zadeklarujesz inną drukarkę? (Dlaczego nie drukarka PDF) jeśli używasz przeciągania i upuszczania, rób to na pasku tytułu Solidworks, a nie w przestrzeni 3D. Czy jest to wynik aktualizacji systemu Windows?
Technicznie rzecz biorąc, nie ma dużej różnicy, gdy wszystko działa normalnie, po prostu pozwala to nie tworzyć części pochodnych lub przypadkowo dodawać nowy element w złożeniu. W przypadku @Valentin_BACLER określi to, czy jest to problem raczej zorientowany na Solidworks (Makro podczas otwierania?), czy problem z systemem Windows (plik skryptu; partia;nietoperz...?) Pozdrowienia.