Witam ponownie,
Pierwszą rzeczą do zrobienia jest sprawdzenie, czy nie było żadnej aktualizacji systemu Windows ani aktualizacji sterownika karty graficznej, która może być przyczyną problemu:
Pod warunkiem, że problem nie wynika z problemu z kompatybilnością, należy go sprawdzić najpierw TUTAJ dla wersji Windows, Solidworks, sprzętowych i Office, następnie TUTAJ dla antywirusa i na końcu TUTAJ dla kart graficznych (jeśli karty graficznej nie ma na liście, nie oznacza to, że nie działa z Solidworks, ale że nie jest certyfikowana, Zobacz, aby zaktualizować sterownik w razie potrzeby)
Oto metoda, którą stosuję dla czystej instalacji Solidworks:
- Zapisywanie wszystkich plików "parametrów", takich jak rysunek, część, złożenie, zestawienie materiałów, style linii, style wymiarowania itp.
- Kopia zapasowa ustawień Solidworks (plik sldreg). Zobacz TUTAJ.
- Całkowita dezinstalacja Solidworks, wyczyszczenie rejestru i ponowna instalacja Solidworks zgodnie z dokumentem, który można znaleźć tutaj. Daję nawet trochę Ccleanera po wyczyszczeniu rejestru.
- W przypadku systemu Windows 10 sprawdź, czy jest zainstalowana platforma 3.5. Aby to zrobić, przejdź do "Panelu sterowania" systemu Windows, następnie "Program i funkcje", a następnie "Włącz lub wyłącz funkcje systemu Windows" i zaznacz wiersz ".Net framework 3.5 (zawiera .Net 2.0 i 3.0)".

- Instalacja ustawień Solidworks (plik sldreg). Zobacz TUTAJ.
- Uruchamia się Solidworks.
Dzięki tej metodzie, od wersji 2013 do wersji 2017, którą mam w tej chwili, nigdy nie miałem żadnych problemów.
Dla Twojej informacji, nie posiadam certyfikowanej karty graficznej i ostatnio po aktualizacji sterownika mój Solidworks nie chciał się już uruchamiać, proste przewinięcie do tyłu w tej wersji sterownika rozwiązało problem.
Oczywiście jest zwykłe zdanie: Bądź ostrożny, ta metoda wpływa na rejestr systemu Windows, więc używaj spokojnie i z zachowaniem środków ostrożnościsssss
Pozdrowienia