Witam
Czy mógłbyś mi pomóc, zainstalowałem i odinstalowałem go ponad 20 razy, pękam, z góry dziękuję.
Dobry wieczór
Czy jest to instalacja po raz pierwszy, czy obciążenie do wersji wyższego poziomu?
W zależności od przypadku, środki zaradcze nie są takie same ;-) ;-)
Czy możesz również podać informacje o maszynie, karcie graficznej itp... a także który system operacyjny itp.
Pozdrowienia
EDIT: OOooopsss grillowany przez @d.roger ;-)
Witam
Przejdźmy więc do zwykłych pytań i punktów do sprawdzenia:
- Która wersja oprogramowania?
- Jaki rodzaj licencji programowej?
- Która wersja systemu Windows?
- Czy tuż przed pojawieniem się problemu były jakieś aktualizacje systemu Windows?
- Czy podczas odinstalowywania i ponownego instalowania oprogramowania komputer był faktycznie czyszczony?
- Jaka karta graficzna?
- Jaka wersja sterownika karty graficznej?
- Jaki typ komputera?
- Czy przeprowadzono kontrole zgodności? zobacz TUTAJ.
- itd, itp., ...
Wydaje się, że ten problem pojawia się obecnie często na forum, więc czy szukałeś podobnych odpowiedzi?
Pozdrowienia
Witam
Oprócz moich bardzo drogich kolegów, których pozdrawiam :-), czy jest to wersja zatwierdzona czy piracka?
Witaj, homologu!
Dziękuję, postaram się jak najlepiej odpowiedzieć
Windows 10, wersja 64-bitowa
Wersja 2018 sp1
Karta graficzna nvidia 1060
Dwurdzeniowy procesor i7
2,4 GHz
Nie czyści się przez 2 miesiące
A kiedy uruchamiam testy diagnostyczne, oprogramowanie się aktywuje, ale nie mogę interweniować!
4,8 GHz
przepraszam, pomyliłem go z komputerem mojego syna
Tak, szukałem wszędzie i przepraszam, że zawracam Ci tym głowę
Witam ponownie,
Pierwszą rzeczą do zrobienia jest sprawdzenie, czy nie było żadnej aktualizacji systemu Windows ani aktualizacji sterownika karty graficznej, która może być przyczyną problemu:
Pod warunkiem, że problem nie wynika z problemu z kompatybilnością, należy go sprawdzić najpierw TUTAJ dla wersji Windows, Solidworks, sprzętowych i Office, następnie TUTAJ dla antywirusa i na końcu TUTAJ dla kart graficznych (jeśli karty graficznej nie ma na liście, nie oznacza to, że nie działa z Solidworks, ale że nie jest certyfikowana, Zobacz, aby zaktualizować sterownik w razie potrzeby)
Oto metoda, którą stosuję dla czystej instalacji Solidworks:
- Zapisywanie wszystkich plików "parametrów", takich jak rysunek, część, złożenie, zestawienie materiałów, style linii, style wymiarowania itp.
- Kopia zapasowa ustawień Solidworks (plik sldreg). Zobacz TUTAJ.
- Całkowita dezinstalacja Solidworks, wyczyszczenie rejestru i ponowna instalacja Solidworks zgodnie z dokumentem, który można znaleźć tutaj. Daję nawet trochę Ccleanera po wyczyszczeniu rejestru.
- W przypadku systemu Windows 10 sprawdź, czy jest zainstalowana platforma 3.5. Aby to zrobić, przejdź do "Panelu sterowania" systemu Windows, następnie "Program i funkcje", a następnie "Włącz lub wyłącz funkcje systemu Windows" i zaznacz wiersz ".Net framework 3.5 (zawiera .Net 2.0 i 3.0)".
- Instalacja ustawień Solidworks (plik sldreg). Zobacz TUTAJ.
- Uruchamia się Solidworks.
Dzięki tej metodzie, od wersji 2013 do wersji 2017, którą mam w tej chwili, nigdy nie miałem żadnych problemów.
Dla Twojej informacji, nie posiadam certyfikowanej karty graficznej i ostatnio po aktualizacji sterownika mój Solidworks nie chciał się już uruchamiać, proste przewinięcie do tyłu w tej wersji sterownika rozwiązało problem.
Oczywiście jest zwykłe zdanie: Bądź ostrożny, ta metoda wpływa na rejestr systemu Windows, więc używaj spokojnie i z zachowaniem środków ostrożnościsssss
Pozdrowienia
Ponownie
Więc wielkie podziękowania dla Ciebie D.Roger i dobrze dla Ciebie innego użytkownika Internetu, przyjrzę się temu wszystkiemu!, i załączam zrzut ekranu z diagnozą
Cdlt powiedział:
111.jpg
Mam więc tylko jedną rzecz do powiedzenia!!,
BARDZO WIELKIE PODZIĘKOWANIA !!!!, jesteś WIELKI !!, miłego wieczoru
Bardzo dziękuję!!!
Pfff, to już nie działa!, szalona rzecz!!
Witam
Czy jesteś administratorem na swoim komputerze? Przed ponownym uruchomieniem oprogramowania sprawdź w menedżerze zadań (szczegóły), czy nie masz już uruchomionego innego procesu sldworks.exe, ponieważ w takim przypadku oprogramowanie nie może się uruchomić, zwykle wyświetli komunikat typu "Nie można zapisać do pliku dziennika...... ", ta wiadomość może być ukryta za oknem ładowania.
Napraw także błędy, które widzimy na zrzucie ekranu w folderach dziennika i plików kopii zapasowych.
Pozdrowienia
Witam
Tak, uruchamiam go jako administrator, ale widziałem, że to normalne ??, teraz mam duże wątpliwości!, czy powinny być aktywowane i autoryzowane, jak to zrobić?!.
Ale na moim zrzucie ekranu w folderach dziennika i kopii zapasowej, jak powinienem wykonać moją poprawkę? i gdzie jest błąd?.
Pozdrowienia
ca111.png
Mam to teraz i nadal w uruchomieniu administratora!, stwierdzam, że mam to w duplikacie, mimo że zatrzymałem wszystko!.
c23.jpg
Witam
Domyślam się, że na pierwszym zrzucie ekranu Soidworks działał, ale po jego odcięciu nie chciał się zrestartować po raz drugi...
Pozdrowienia
Witam
Tak, ale nadal blokuje się na tym samym etapie,
Pozdrowienia
Witam
W przypadku wirtualizacji Kontroli konta administratora na moim komputerze procesy sldProcMon.exe i SLDWORKS.exe są ustawione na Wyłączone, a sldworks_fs.exe procesów jest ustawione na Nieautoryzowane.
- Czy na pewno korzystasz z konta administratora systemu Windows?
- Czy masz prawa zapisu w folderach i podfolderach C:\Users\nom_utilisateur\AppData\Roaming\SOLIDWORKS?
Czy możesz mi powiedzieć dla każdego kroku, czy to działa, wykonując następujące czynności:
- Uruchom ponownie komputer.
- Solidworks Uruchomienie 1.
- Zamknięcie Solidworks.
- Uruchom ponownie komputer.
- Uruchomienie Solidworks 2.
- Zamknięcie Solidworks.
- Solidworks Uruchomienie 3.
- Zamknięcie Solidworks.
Pozdrowienia