Chciałbym utworzyć makro filtru (w mojej firmie wszystkie podzespoły są skomponowane na tym samym modelu). Chciałbym więc móc stworzyć makro, które ukrywa wszystko i wyświetla tylko niektóre części (na podstawie NAZWY pliku).
Również makro, które wyświetlałoby wszystko ponownie.
Dziękuję.
[edytuj | edytuj kod] Problemem jest przede wszystkim "parsowanie" wszystkich komponentów w złożeniu. Czy istnieje sposób, aby to zrobić w pętli for?
Witam, w samouczkach, które opublikowałem na Lynkoa, jest jeden lub dwa przykłady, aby przejść przez wszystkie komponenty zespołu. W przeciwnym razie, aby przefiltrować, należy zapoznać się z zaawansowanym wyborem SolidWorks.
To prawda, że nie da się znaleźć samouczków stworzonych przez jedną osobę, przepraszam.
Mówiłem o tym samouczku, ale w rzeczywistości dotyczy on wszystkich konfiguracji zestawu:
http://www.lynkoa.com/tutos/solidworks/macro-pour-toutes-les-configurations-d-un-assemblage-pour-activer-l-option-"promować"
Szukam makra które zrobiłem, ale nie ma go na Lynkoa.
Rzeczywiście, jak wskazano w poniższym linku, musisz wybrać komponent za pomocą HideComponent2 , w przeciwnym razie oferują inną metodę z widocznością: