Makro SolidWorks w celu dodania znaków na początku nazwy pliku, dla którego ma zostać utworzona kopia zapasowa

Witam

Zajmuję się edycją makr w mojej pracy, ale bez podstaw VBA, więc na razie zajmuję się głównie majsterkowaniem/adaptacją, a nie kodowaniem, a po kilku nieudanych poszukiwaniach i testach oto jestem.

Problem jest prosty, dziś moje makro do nagrywania PDF po prostu zachowuje tę samą nazwę pliku co DRW: 2263-4B.slddrw -> 2263-4B.pdf

Chciałbym, aby makro automatycznie dodawało znaki tuż przed nazwą pliku podczas generowania plików PDF, w następujący sposób: 2263-4B.slddrw -> CK-2263-4B.pdf

Poniżej znajduje się część, która dotyczy nagrania w PDF:

-------------------------------------------------------------------------------------------

Sub main()

Dim swApp jako SldWorks.SldWorks
Dim swModel As SldWorks.ModelDoc2
Dim PathName As Ciąg

Ustaw swApp = Application.SldWorks
Ustaw swModel = swApp.ActiveDoc
Ustaw swDraw = swModel

Jeśli MsgBox("Czy chcesz zapisać jako PDF?", vbQuestion + vbTakNie, "PDF") = vbNie Wtedy
        MsgBox "Anulowane", vbOKOnly, "PDF"
        Wyjdź z subwoofera
    Zakończ jeżeli:

PathName = Mid(swModel.GetPathName, 1, Len(swModel.GetPathName) - 7)

swModel.SaveAs2 Nazwa_ścieżki & ".PDF", 0, Prawda, Fałsz

Koniec subwoofera

-------------------------------------------------------------------------------------------

(Opcja "Wstaw fragment kodu" Lynkoa powodowała błędy w mojej wiadomości)

Próbowałem kilku podstawowych rzeczy, takich jak dodanie "CK-" i zaraz po PathName = , ale bez powodzenia. Czy ktoś ma rozwiązanie tego małego problemu?

Z góry dziękuję.

Witam

Normalnie:

PathName = Mid(swModel.GetPathName, 1, Len(swModel.GetPathName) - 7)

PathName = "Ck-" & PathName

Dziękuję za pomoc, niestety ta metoda wydaje się tutaj nie działać, żaden plik pdf nie jest generowany, gdy uruchamiam makro z tym dodatkiem.

Przepraszamy, źle przeczytane: 

PathName = Mid(swModel.GetPathName, 1, InStrRev(swModel.GetPathName, "\"))
FileName = Mid(swModel.GetPathName, InStrRev(swModel.GetPathName, "\") + 1)
FileName = Left(FileName, Len(FileName) - 7)
FileName = "CK-" & FileName
PathName = PathName & FileName
swModel.SaveAs2 PathName & ".PDF", 0, True, False

2 polubienia

Świetnie, to działa!

Jeszcze raz dziękuję.