Makro proponowane przez .PL działa, ale z pewnym "limitem", który chciałbym poprawić.
1) To makro zawiera tylko wartości całkowite, co jest skomplikowane na przykład w przypadku skal 1:2. Chciałbym mieć możliwość wprowadzenia skali 0,5 i aby była ona brana pod uwagę przez makro.
2) Makro będzie szukać wartości skali we właściwościach pliku części w zakładce "Dostosuj" z typem "Liczba". Nie mogę więc utworzyć relacji między moją właściwością $PROPRIETE@SCALE, która jest generowana w sekcji "Specyficzne dla konfiguracji", a nie w sekcji "Dostosuj". Czy możliwe jest wskazanie źródła skali makra na typ "Tekst"? W ten sposób mogę utworzyć relację między dwiema kartami.
Używam małego fragmentu kodu do skalowania w górę. Myślę, że powinno być możliwe do zmodyfikowania dla twojego przypadku (robię wszystko w samochodzie, ale z polem pytań na wadze, powinieneś być w stanie to zmodyfikować)
Uzyskanie skali prądu w formacie ułamkowym (a:b) Dim swView As SldWorks.View Ustaw swView = swdoc. Pobieranie pierwszego widoku Dim ech As Variant ech = swView.ScaleRatio
Kopiowanie i wklejanie nie działa? W końcu znajdziesz go w załączonym pliku tekstowym :)
Edit: o ile modyfikacja dla Twojego makra, absolutnie nie podążałem za jego konstrukcją. Więc tak naprawdę nie wiem, skąd poszedłeś, żeby gdzieś pojechać. To był tylko fragment kodu, dzięki któremu możesz zobaczyć, jak tworzyć ułamki w skali i interkalować je w swoim VBA
Ale jestem pewien, że @.PL będzie w stanie poprowadzić Cię przez niebezpieczne meandry swojego makro