Witam
Przede wszystkim najlepsze życzenia na ten rok 2015.
Niestety dla mnie, ten rok zaczyna się od kilku pułapek:D
Pracuję na oprogramowaniu SW 2014 Premium, a moim zadaniem jest przygotowanie map bazowych i innych grafik dla mojego biura projektowego.
Pracując również w programie AutoCAD, czasami produkujemy detale kilku części na tej samej desce kreślarskiej. W związku z tym zdecydowaliśmy się na wykonanie "głównego" kartusza z informacjami wspólnymi dla wszystkich części planu; oraz "latający" kartusz związany z detalem każdego egzemplarza, z którego widnieje reprezentacja detalu, oznaczenie, materiał, farba... (innymi słowy, 6 sztuk na planie > 1 nabój "główny" i 6 nabojów "latających").
W programie AutoCAD nie ma problemu z tworzeniem "latających" kartridży. W razie potrzeby skopiuj i zmodyfikuj wartość atrybutów bloku.
W oprogramowaniu nie wiem, jak to zrobić i nawet nie wiem, czy jest to możliwe, unikając tworzenia wszystkich atrybutów właściwości dla każdej części tej samej płytki.
Więc moje pytanie jest następujące: Czy możliwe jest w SW powiązanie "latającego" kartusza z widokiem części, której właściwości chcemy, aby przyjął (a nie z właściwościami pierwszego wstawionego widoku).
Rémi