Rysunek Solidworks

Witam

Na rysunku tabelka rysunkowa na płaszczyźnie bazowej zawiera obraz logo.

Po wydrukowaniu w formacie PDF obraz ten jest częściowo ukryty i obcięty przez, najwyraźniej, zewnętrzny kontur sąsiedniego widoku (niebieska ramka w zaznaczeniu widoku).

Obrys lub powierzchnia widoku (niebieska ramka) zakrywa tabelkę rysunkową i logo, ale tylko ukrywa obraz przed drukowaniem, a nie przed ekranem.

Czy ktoś ma rozwiązanie, aby zmienić rozmiar konturu widoku bez zmiany skali i bez przesuwania widoku (Bardzo zajęty układ)?

Przycinanie nie pomaga.

A może inne rozwiązanie, na przednim lub tylnym obrazie, jak w innym oprogramowaniu, lub na planie tła

Z góry dziękuję za pomoc i odpowiedzi.

Pozdrowienia

FIFI69 powiedział:

Witam

Kontur widoku nie ukrywa obrazów tła w oprogramowaniu. Na szczęście, tak przy okazji.

W przeciwnym razie wielu moich posłów do PE nie nadawałoby się do użytku.

Skłaniałbym się raczej ku problemowi drukowania plików pdf.

Jak eksportować w formacie PDF?

2 polubienia
Witam, rozwiązanie, które może zadziałać: musisz zaimportować obiekt OLE Wstawianie / Obiekt / Photshop Teraz dodaję moje logo jako warstwę, po powrocie do SW wokół logo pojawia się ramka, co nie ma miejsca w przypadku obrazu szkicowego.

@PL. Rzeczywiście, narzędzia Adobe są dobrze zintegrowane z oprogramowaniem. Jednak nie każdy ma Photoshopa na swoim komputerze.

3 polubienia

Do druku używam:

> Zapisz jako

Typ

> Adobe Portable Document Format (*.pdf)

> Opcje eksportu

Wszystko jest spójne, z wyjątkiem:

> Wydrukuj nagłówek.

i

> Dołącz niezdefiniowane warstwy do drukowania

Geometria DPI przy 200

PPP OLE do 200

Dziękuję za pomoc

Nie mając Photoshopa, spróbuj zobaczyć inną rozdzielczość logo lub po prostu trochę je zmniejszając.

Ale nawet przy dobrej rozdzielczości, jeśli jeden z widoków (kontur widoku na rysunku) przeleje się na obraz, zostanie on obcięty do nagrania pdf. Sztuczka polega na tym, aby drukować za pomocą drukarki Adobe PDF i nie zapisywać w formacie PDF, a obraz nie jest obcięty.

2 polubienia

Czy można dołączyć plik MEP i wydruk pdf?

Do tworzenia plików PDF zwykle używam PDFCreator:

http://download.pdfforge.org/download/pdfcreator/1.7.3/PDFCreator-1_7_3_setup.exe?file=AMIfv97kLO8VoYDocnkmGfZ6Ob00JYesPQ51EAvgTbKXr0r8I5PnbSLpICS5p8m8VIP1EEkRfg0Crm4pWqkE3-JjamrrE8nI-xg5kR1phY8TiXWLDdJJbeLZRxC9uXZxi-qv46n9r-ekW2F4QQn3b4nh9WBsvAzbA7EP15qiEefN40wWr8w4pK4

1 polubienie

Z pewnością, czy tego typu problem jest rzeczywiście prawdziwy? Zobacz obrazek

capture_croisement_logo_sw-pdf.jpg
2 polubienia

Może to również wynikać z opcji "zapisz jako .pdf", jak @remrem zauważył.

Od czasu do czasu robi mi to na podstawowym rysunku, niektóre widoki są zatarte lub ich brakuje.

Możesz obejść ten problem, drukując, wybierając pdfcreator jako drukarkę i postępując zgodnie z procedurą

Witam wszystkich, dziękuję za odpowiedzi.

Dokładnie mam przypadek, w którym Gerald się połączył.

Najwyraźniej nikt nie ma rozwiązania.

Znalazłem rozwiązanie, które było nieco naciągane.

Zapisałem swój widok, z tą samą orientacją, ale umieściłem go równo z krawędzią przestrzeni graficznej, a tym samym wyznaczenie mojego widoku zostało zredukowane do MEP.

Nie znalazłem nic lepszego

Drukowanie w drukarkach Adobe nie jest tak dobre, jak zapisywanie w formacie PDF, a grubość linii lub cieniowanych obrazów nie jest tak dobra i bardzo zachłanna w bajtach.

Jeśli Gérald znajdzie rozwiązanie na swoje przywiązanie, jestem za tym.

Jeszcze raz dziękuję wszystkim

1 polubienie

Witam

nie mając innego rozwiązania zamykam temat

Dziękujemy za Twój wkład

Witam

Przełączenie widoku na wysoką jakość nieco zmniejsza kadr.

Pozdrowienia