Na rysunku tabelka rysunkowa na płaszczyźnie bazowej zawiera obraz logo.
Po wydrukowaniu w formacie PDF obraz ten jest częściowo ukryty i obcięty przez, najwyraźniej, zewnętrzny kontur sąsiedniego widoku (niebieska ramka w zaznaczeniu widoku).
Obrys lub powierzchnia widoku (niebieska ramka) zakrywa tabelkę rysunkową i logo, ale tylko ukrywa obraz przed drukowaniem, a nie przed ekranem.
Czy ktoś ma rozwiązanie, aby zmienić rozmiar konturu widoku bez zmiany skali i bez przesuwania widoku (Bardzo zajęty układ)?
Przycinanie nie pomaga.
A może inne rozwiązanie, na przednim lub tylnym obrazie, jak w innym oprogramowaniu, lub na planie tła
Witam, rozwiązanie, które może zadziałać: musisz zaimportować obiekt OLE
Wstawianie / Obiekt / Photshop
Teraz dodaję moje logo jako warstwę,
po powrocie do SW wokół logo pojawia się ramka, co nie ma miejsca w przypadku obrazu szkicowego.
Nie mając Photoshopa, spróbuj zobaczyć inną rozdzielczość logo lub po prostu trochę je zmniejszając.
Ale nawet przy dobrej rozdzielczości, jeśli jeden z widoków (kontur widoku na rysunku) przeleje się na obraz, zostanie on obcięty do nagrania pdf. Sztuczka polega na tym, aby drukować za pomocą drukarki Adobe PDF i nie zapisywać w formacie PDF, a obraz nie jest obcięty.
Dokładnie mam przypadek, w którym Gerald się połączył.
Najwyraźniej nikt nie ma rozwiązania.
Znalazłem rozwiązanie, które było nieco naciągane.
Zapisałem swój widok, z tą samą orientacją, ale umieściłem go równo z krawędzią przestrzeni graficznej, a tym samym wyznaczenie mojego widoku zostało zredukowane do MEP.
Nie znalazłem nic lepszego
Drukowanie w drukarkach Adobe nie jest tak dobre, jak zapisywanie w formacie PDF, a grubość linii lub cieniowanych obrazów nie jest tak dobra i bardzo zachłanna w bajtach.
Jeśli Gérald znajdzie rozwiązanie na swoje przywiązanie, jestem za tym.