Solidworks już się nie uruchamia

Witam

Solidworks nie chce już działać na moim komputerze!

Moja konfiguracja: Core i7 3,20 GHz / 16 GB pamięci RAM / Nvidia gtx 980 / Windows Pro 64 bity wersja 17135.590

Mam solidworks 2018 sp04, który zawiesza się podczas ładowania okienek zadań... Jeśli spojrzę na Menedżera zadań systemu Windows CPU 0%!!

Witam

- Czy solidworks  pracował wcześniej nad tą konfiguracją? Jeśli tak,   problem nie dotyczy konfiguracji.

- Jakie są wiadomości?  jeśli je masz!

- Co się zmieniło od ostatniego użycia (upgrade lub inne)

Jakie są drogi!

- Brak połączenia z Internetem, więc brak kontroli nad numerem licencji, ale w tym przypadku powinien pojawić się wyraźny komunikat.

Co do reszty, poczekajmy, aż powiesz nam trochę więcej :-)

Pozdrowienia

1 polubienie

Witam zoz dziękuję za odpowiedź

-Tak, solidworks działał wcześniej

-Myślę, że aktualizacja systemu Windows

Zajmuję się tą sprawą od co najmniej 3 miesięcy!! Próbowałem już kilku manipulacji!!

ponowna instalacja, ale nic nie działa. licencja nie ma problemu, ale to po załadowaniu klap zadania nic nie passe.si pozwalam, aby ładowanie szlifowało przez 15 godzin, trochę się... ale bez komunikatu o błędzie i bez otwierania oprogramowania!!

Miałem też starszą wersję Solidworks 2016, która również działała, więc odinstalowałem wersję 2018 (czysto) i ponownie zainstalowałem wersję 2016, ale ten sam problem!

Witam

Jaki to rodzaj licencji programowej?

Jeśli SW działało na tym komputerze na 2 różnych wersjach i żadna z nich nie działa teraz, prawdopodobnie pochodzi z systemu Windows.

Czy masz możliwość odinstalowania aktualizacji systemu Windows po pojawieniu się problemu?

Czy próbowałeś ponownie zainstalować system Windows, a następnie ponownie zainstalować oprogramowanie?

Jaką wersję frameworków posiadasz?

... ?

Pozdrowienia

3 miesiące aktualizacji systemu Windows do odinstalowania, będzie to łatwe.
Jeśli, mam nadzieję, masz podpisaną umowę serwisową, powinien Pan otworzyć zgłoszenie o zdarzeniu.

Licencja edukacyjna?

1 polubienie

Witam

Biorąc pod uwagę wszystko, co opisujesz, wydaje mi się, że we wszystkich plikach, które są używane do instalacji oprogramowania, to trochę tak, jakby brakowało elementów.

Gdyby system Windows miał problem, nie byłbyś jedynym, który miałby PB.

Jeśli jesteś w trakcie konserwacji, poproś (a nawet jeśli nie jesteś w trakcie konserwacji) o posiadanie wszystkich plików wersji 2018.

Ale wolałbym zwrócić uwagę @Stefbeno szukać pomocy, ponieważ w przeciwnym razie będziesz długo kręcił się w kółko, bez lepszego rezultatu.

Wygląda to dziwnie jak kawałek gówna pozostawiony w rejestrze. A żeby nurkować na wstrzymanym oddechu w BDR, lepiej  być wtajemniczonym i iść z płetwami i snorkelingiem.

Pozdrowienia

Witam

3 miesiące aktualizacji systemu Windows mogą oznaczać, że 3 lub 4 aktualizacje (tak jest w moim przypadku na 2 różnych komputerach z systemem Windows 10 w wersji 1713 4.590), co nie jest nieosiągalne i tak, jeśli istnieje umowa serwisowa, bardziej uspokajające jest otwarcie zgłoszenia.

Byłoby jednak interesujące dowiedzieć się trochę więcej o typie komputera (laptop czy komputer stacjonarny? Gracza? ...) a także na aktualizacjach, które mogły być dostępne tuż przed pojawieniem się problemu, a także na rodzaju licencji oprogramowania (edukacyjna, standardowa, premium, ...).

Może to rzeczywiście wyglądać jak "gówno" pozostawione w rejestrze (i tu lepiej opanować temat), ale kojarzy mi się też z brakującym lub uszkodzonym plikiem dll lub niekompatybilnym z wersją frameworka.

Czy blokowanie odbywa się w tym samym miejscu dla SW2016 i SW2018 (ładowanie okienek zadań)?

Pozdrowienia

Bonjpur,

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi i zainteresowanie rozwiązaniem mojego problemu. Jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki w końcu prawie solidworks działa dziś idealnie i nie bardzo wiem z jakiego powodu, myślę, że aktualizacja systemu Windows lub  czyszczenie za pomocą malverbyte mojego komputera, a także czyszczenie rejestru.

Rzeczywiście, blokowanie miało miejsce dla obu wersji w tym samym czasie podczas ładowania okienek zadań. Obecnie zainstalowany solidworks 2016, ale nie próbowałem jeszcze ponownie zainstalować wersji 2018. Myślę, że niedługo spróbuję.

Pozdrowienia