Cze wszystkim
Kupiłem w zeszłym roku (sierpień 2023) Lenovo Pro 5i o następujących parametrach technicznych:
Procesor- Intel Core™ i9-14900HX 14. generacji® (do 4,10 GHz E-core, do 5,80 GHz P-core)
GPU- Karta graficzna NVIDIA® GeForce RTX™ 4070 8 GB GDDR6 do laptopów
Pamięć - 32 GB DDR5-5600MHz (SODIMM) - (2 x 16 GB)
Pamięć masowa — 1 TB SSD M.2 2280 PCIe Gen4 TLC
Wyświetlacz - 16" WQXGA (2 560 x 1 600), IPS, powłoka przeciwodblaskowa, brak obsługi dotykowej, HDR 400, 100% DCI-P3, 500 nitów, 240 Hz, niska emisja światła niebieskiego
Obecnie korzystam z systemu Windows 11, mam SolidWorks 2022 SP5 (moja licencja kończy się na tej wersji)
Nie ukrywam, że zabrałem ten komputer do pracy nad małymi złożeniami SolidWorks (- 100 części), a także po to, aby móc zrelaksować się przy dowolnej grze, nie martwiąc się o ustawienia graficzne
Objawy:
-
Montaż i montaż
- Powolny podczas dodawania wymiaru
- Powolny podczas edytowania wymiaru funkcji
- Po pewnym czasie mam podobne błędy graficzne, niektóre lub prawie wszystkie twarze mojej monety stają się przezroczyste nawet po CTRL+Q, zamykam i uruchamiam ponownie, a problem znika na chwilę
-
Na rysunku
- Powolność we wszystkim, co jest związane z dodawaniem adnotacji i wymiarowaniem
Już przetestowane:
- Aktualny sterownik, używany sterownik studyjny
- Resetować
- Ponowna instalacja solidworks
- Pole wyboru Ulepszona grafika Wł./Wył.
Tak jest od początku odkąd posiadam komputer, nie mam problemu z innymi programami takimi jak autocad, Creo i każdą grą.
Więc jeśli masz pomysł, jestem za tym.
Postaram się opublikować problem z grafiką, ale nie jestem teraz na moim komputerze.
Dziękuję za pomoc, wiedząc, że nie mam problemu z moim drugim komputerem, który ma prawie 14 lat i jest znacznie mniej wydajny.
A+ projektanci!