pl
6 Styczeń 2014 08:40
1
Witam
Gdy plan jest zapisywany w formacie DWG, a zawiera on tabelę z rodziny pomieszczeń, jest on zwykle przesunięty, a nazwy właściwości nie pojawiają się w nagłówkach kolumn (patrz załączony obraz).
Czy masz ten sam problem?
Czy masz rozwiązanie?
dwg-famille.jpg
Witam
Czy próbowałeś zmienić czcionkę?
Napotkałem podobny problem z konwersją plików PDF:
http://www.lynkoa.com/forum/3d/enregistrement-en-pdf
2 polubienia
Witam
Czy w wygenerowanym pliku próbowałeś "pobawić się" warstwami?
Wygląda na to, że warstwa właściwości nie jest właściwa.
gt22
6 Styczeń 2014 09:10
4
jak mówi @Tomalam
Ten problem został rozwiązany przez zmianę czcionki w innym wątku
Czym czytasz swój DWG?
Ważne jest również skalowanie
zobacz ten link Samouczek importu programu Autocad 2013 do programu Excel
http://www.youtube.com/watch?v=t-j8N6c1nWw
@+ :-)
1 polubienie
Witam
Musisz mieć różnicę w konfiguracji z 5. kolumną, ponieważ dobrze wyświetla swój tekst.
Oglądać.
Tak, piąta kolumna musi być ręcznie wypełnianym polem, podczas gdy pozostałe są sterowane właściwością.
Z drugiej strony daje mi to do myślenia... Być może podczas konwersji do formatu DWG jest ustawiony tak, aby wyświetlał formuły w polu zamiast wyniku formuły.
Nie wiem, czy to bardzo jasne, na Creo jest sposób na przełączenie w ten sposób.
Thomas
1 polubienie
Witam
W rzeczywistości tabele z rodzin części są w starym formacie (obiekt OLE, tabela Excel)
nie są one konwertowane na obiekt adnotacji tabeli, jak (prawie) wszystkie inne tabele
I oczywiście wektoryzacja tych obiektów, czy to w PDF, czy DXF, DWG .... nie idzie dobrze
Nie widzę prostych i praktycznych rozwiązań...
Aby uzyskać coś czystego, musisz skopiować/wkleić zawartość do tabeli adnotacji (Wstaw/Tabele/Tabela ogólna), ale tracisz powiązanie
8 polubień
pl
6 Styczeń 2014 15:10
8
Cze wszystkim
Początkowo jestem w SolidWorks: Otwieram po DWG za pomocą DraftSight (ale to samo jest z AutoCADem) => problem jest w SolidWorks!
Na załączonych plikach konwersja do DWG działa dla obu z nich! I nadal działa, gdy przekonwertujesz go do formatu PDF!
Czy powtarzasz ten sam problem?
Czy zauważyłeś różnicę między tymi 2 plikami?
@Tomalam : mają tę samą policję! A drugi wątek dotyczy CREO.
@Jose-accessa : Nie robię absolutnie nic na plikach DWG: jestem w SolidWorks i zajmuję się rejestracją > plików pod > DWG
@GT22: Drugi wątek dotyczy CREO. A twój link mówi o AutoCAD, podczas gdy w rzeczywistości chodzi o SolidWorks.
@jfaradon : rzeczywiście chcę zachować skojarzenie!
Dziękuję wam wszystkim.
dwg_familles.zip
gt22
6 Styczeń 2014 15:18
9
Myślę, że do draftsigth musisz pobrać najnowszą wersję, myślałem, że widziałem to jakiś czas temu, ale GDZIE? tajemnica i gumowa kula ;-D
@+ ;-)
1 polubienie
pl
7 Styczeń 2014 14:00
10
Słyszałem najnowszą wersję programu DraftSight.
Czy ktoś próbował otworzyć pliki, aby zapisać je w DWG?
A czy zauważyłeś różnicę między tymi dwoma plikami? Bo jeden działa, a drugi nie!
pl
13 Styczeń 2014 08:23
11
Witam
Czy ktoś był w stanie przejrzeć moje pliki?
Otrzymałem wiadomość e-mail od Lynkoa z prośbą o zamknięcie tego pytania, ale wygląda na to, że nikt się pod nim nie zasubskrybował i że mówię sam!
pl
1 Sierpień 2014 06:48
12
Jest to znany problem, zobacz ten SPR:
https://customerportal.solidworks.com/eservice_enu/start.swe?SWECmd=InvokeMethod&SWEMethod=GotoRecord&SWEService=SWGotoRecord&ViewName=SW+All+Defects+List+customerportal+-+Search&BusObject=Product+Defect&BusComp=Product+Defect&Id=1-4JLIC6&SRN=