SolidWorks: Problem z DWG i rodzina części

Witam

Gdy plan jest zapisywany w formacie DWG, a zawiera on tabelę z rodziny pomieszczeń, jest on zwykle przesunięty, a nazwy właściwości nie pojawiają się w nagłówkach kolumn (patrz załączony obraz).

Czy masz ten sam problem?

Czy masz rozwiązanie?

dwg-famille.jpg

Witam

Czy próbowałeś zmienić czcionkę?

Napotkałem podobny problem z konwersją plików PDF:

http://www.lynkoa.com/forum/3d/enregistrement-en-pdf

2 polubienia

Witam

Czy w wygenerowanym pliku próbowałeś "pobawić się" warstwami?

Wygląda na to, że warstwa właściwości nie jest właściwa.

jak mówi @Tomalam

Ten problem został rozwiązany przez zmianę czcionki w innym wątku 

Czym czytasz swój DWG?

Ważne jest również skalowanie

zobacz ten link Samouczek importu programu Autocad 2013 do programu Excel

http://www.youtube.com/watch?v=t-j8N6c1nWw

@+ :-)

1 polubienie

Witam

Musisz mieć różnicę w konfiguracji z 5. kolumną, ponieważ dobrze wyświetla swój tekst.

Oglądać.

Tak, piąta kolumna musi być ręcznie wypełnianym polem, podczas gdy pozostałe są sterowane właściwością.

Z drugiej strony daje mi to do myślenia... Być może podczas konwersji do formatu DWG jest ustawiony tak, aby wyświetlał formuły w polu zamiast wyniku formuły.

Nie wiem, czy to bardzo jasne, na Creo jest sposób na przełączenie w ten sposób.

Thomas

1 polubienie

Witam

W rzeczywistości tabele z rodzin części są w starym formacie (obiekt OLE, tabela Excel)

nie są one konwertowane na obiekt adnotacji tabeli, jak (prawie) wszystkie inne tabele

I oczywiście wektoryzacja tych obiektów, czy to w PDF, czy DXF, DWG .... nie idzie dobrze

Nie widzę prostych i praktycznych rozwiązań...  

Aby uzyskać coś czystego, musisz skopiować/wkleić zawartość do tabeli adnotacji (Wstaw/Tabele/Tabela ogólna), ale tracisz powiązanie

8 polubień

Cze wszystkim

Początkowo jestem w SolidWorks: Otwieram po DWG za pomocą DraftSight (ale to samo jest z AutoCADem) => problem jest w SolidWorks!

Na załączonych plikach konwersja do DWG działa dla obu z nich! I nadal działa, gdy przekonwertujesz go do formatu PDF!

Czy powtarzasz ten sam problem?

Czy zauważyłeś różnicę między tymi 2 plikami?

@Tomalam : mają tę samą policję! A drugi wątek dotyczy CREO.

@Jose-accessa : Nie robię absolutnie nic na plikach DWG: jestem w SolidWorks i zajmuję się rejestracją > plików pod > DWG

@GT22: Drugi wątek dotyczy CREO. A twój link mówi o AutoCAD, podczas gdy w rzeczywistości chodzi o SolidWorks.

@jfaradon : rzeczywiście chcę zachować skojarzenie!

Dziękuję wam wszystkim.

dwg_familles.zip

Myślę, że do draftsigth musisz pobrać najnowszą wersję, myślałem, że widziałem to jakiś czas temu, ale GDZIE? tajemnica i gumowa kula ;-D

@+ ;-)

1 polubienie

Słyszałem najnowszą wersję programu DraftSight.

Czy ktoś próbował otworzyć pliki, aby zapisać je w DWG?

A czy zauważyłeś różnicę między tymi dwoma plikami? Bo jeden działa, a drugi nie!

Witam

Czy ktoś był w stanie przejrzeć moje pliki?

Otrzymałem wiadomość e-mail od Lynkoa z prośbą o zamknięcie tego pytania, ale wygląda na to, że nikt się pod nim nie zasubskrybował i że mówię sam!

Jest to znany problem, zobacz ten SPR:

https://customerportal.solidworks.com/eservice_enu/start.swe?SWECmd=InvokeMethod&SWEMethod=GotoRecord&SWEService=SWGotoRecord&ViewName=SW+All+Defects+List+customerportal+-+Search&BusObject=Product+Defect&BusComp=Product+Defect&Id=1-4JLIC6&SRN=