Solidworks: Problem z odsunięciem planu!

Cze wszystkim

Mam problem,

Nie mogę przesunąć płaszczyzny, chcę przesunąć moją płaszczyznę w prawo lub do góry, na utworzoną przeze mnie oś, aby móc na niej później szkicować,

Ale nie mogę tego zrobić, a jednak próbuję...

Czy mógłbyś mi pomóc?

Dziękuję.

Pozdrowienia.

aide_forum_lynkoa_solidworks.jpg

Cóż, stworzyłeś linię konstrukcyjną 

Klikasz na swoją linię, aby ją zaznaczyć z aktywowanym Control i wybierasz skrajny punkt tej linii 

W teorii i w praktyce Twój plan jest gotowy

@+

2 polubienia

Witam

Czy możesz włożyć swój kawałek, aby spojrzeć ?

Dziękuję za odpowiedzi.

Więc @gt22 kiedy robię to, co mi każesz, on ubiera to w taki sposób, że wcale tego nie chcę!

Więc @ac cobra 427 jest dobra, znalazłem, jak założyć nasadkę, rzuciłem okiem!

test_entrainement.sldprt

Zrób zrzut ekranu, aby zrozumieć i narysować linię, aby wiedzieć, jak chcesz mieć swój plan

@+

Oto mały samouczek, jak to zrobić

creation_du_plan_perpendiculaire.docx
1 polubienie

Dziękuję @ac kobra 427

Ale nie chcę, żeby tak było w moim planie,

Chcę, żeby był na osi i wyśrodkowany!

Cóż, na twoim obrazie dołączonym do twojego pytania, tak to rozumie.

W każdym razie, jeśli chcesz, aby był wyśrodkowany; wystarczy utworzyć kropkę na środku osi i zrobić to samo, jak wyjaśniono w moim małym samouczku lub załączniku SolidWorks 2016

test_entrainement.sldprt

Przepraszam, że wyrażam się źle,

Zasadniczo chciałbym, aby samolot był taki jak ten, który widzimy na niebiesko na zdjęciu, ale na osi, która jest lekko pochylona!

Potrzebna jest więc płaszczyzna, która jest prostopadła do płaszczyzny szkicu i przechodzi przez linię konstrukcyjną ("oś nachylona").
W związku z tym musimy wybrać płaszczyznę szkicu jako pierwsze odniesienie z opcją prostopadłą, a oś jako drugie odniesienie.

Wyjaśnię, jak chcę, za pomocą obrazu!

aide_2_forum_lynkoa_solidworks.jpg

Witam

Sugeruję, abyś wykonał następujące czynności:

1. Szkic na prawej płaszczyźnie
  2. Na tym szkicu utwórz pionową linię konstrukcyjną ograniczoną do początku układu współrzędnych. Następnie drugi prostopadły, który jest wymiarowany w stosunku do początku, aby można go było łatwiej przesuwać później, w górę lub w dół.
  3. Utwórz płaszczyznę, wybierając linię poziomą, wybierz drugą płaszczyznę odniesienia i ustaw kąt, który pozwoli Ci przechylić płaszczyznę tak, jak chcesz, tak jak na rysunku
  4. Zatwierdź, a  stamtąd możesz przeciągnąć tę płaszczyznę w górę lub w dół, zmieniając
    Plik 2° .
  5. Na podstawie tego planu wykonujesz szkice, które chcesz później wygładzić

Pozdrowienia

Na swojej linii utwórz  prostopadłą do niej linię 

Klikasz na swoją linię, gdy szkic jest zamknięty i w punkcie, w którym powinieneś mieć swój plan

Zobacz załączony obraz

@+ ;-)

Dziękuję za odpowiedzi.

Udało mi się to z drogą gt22.

Będę mógł stworzyć swój drugi profil, a następnie połączyć go z małym, którego widziałeś na dole itp.

DZIĘKUJĘ

??????