Witam
Czy ktoś ma rozwiązanie mojego problemu:
Korzystam z oprogramowania Solidworks 2015 x64 SP4.0.
Umieściłem licencję na moduł SimulationXpress, ale gdy uruchamiam moduł, otwiera się okno, ale nic w środku...
Rozwiązanie?
Z góry dziękuję
Witam
Czy ktoś ma rozwiązanie mojego problemu:
Korzystam z oprogramowania Solidworks 2015 x64 SP4.0.
Umieściłem licencję na moduł SimulationXpress, ale gdy uruchamiam moduł, otwiera się okno, ale nic w środku...
Rozwiązanie?
Z góry dziękuję
Witam
Możliwe, że jest to spowodowane przez UAC (Kontrola konta użytkownika).
Jeśli masz minimalne uprawnienia na swoim komputerze, możesz przetestować to rozwiązanie z bazy wiedzy SOLIDWORKS:
Numer katalogowy S-045759
Pytanie:
Po uruchomieniu programu SimulationXpress okienko zadań jest puste, brakuje słów i nic się nie pojawia. Co się dzieje?
Odpowiedź:
Jeśli korzystasz z systemu Windows Vista lub 7, wyłącz kontrolę konta użytkownika (UAC), wykonując kroki 1-4 poniżej.
1) Uruchom ponownie komputer
2) Zaloguj się jako administrator. Bez uprawnień administracyjnych zmiany mogą nie zostać wprowadzone.
3) Wyłącz UAC
4) Uruchom ponownie komputer
Jeśli to nie zadziała, będziesz musiał ręcznie zarejestrować kilka .dll.
Przejdź do wiersza polecenia i wpisz te dwa polecenia osobno:
1) Regsvr32 "<Solidworks\ścieżka symulacji>\ CSQuickTips.dll"
2a) <Solidworks\simulation path>\ regserver32 Parametricobject.dll (tylko dla wersji 32-bitowej)
2b) "<Solidworks\simulation path>\ Parametricobject.exe" /Register (tylko dla wersji 64-bitowej)
Te dwie biblioteki DLL są zawsze rejestrowane automatycznie po uruchomieniu programu SimulationXpress. Kontrola konta użytkownika może uniemożliwić prawidłowe zarejestrowanie bibliotek DLL.
Powodzenia
Mick
Ok, więc jeśli chodzi o pierwszą część, nie mogę.
a drugi naprawdę nie widzę części jak się zarejestrować:
1) Regsvr32 "<Solidworks\ścieżka symulacji>\CSQuickTips.dll
Wiem, że należy wpisać ścieżkę do pliku, ale jak dokładnie?
W każdym razie dziękuję za odpowiedź
Jeśli nie możesz wyrejestrować UAC, i tak nie będzie można ponownie zarejestrować bibliotek DLL.
FYI, po regsvr32 dodajesz spację, a następnie w cudzysłowie pełną ścieżkę do pliku (w tym nazwę i rozszerzenie pliku), ale najłatwiej jest zobaczyć to za pomocą IT, ponieważ najpierw musisz wyłączyć UAC
Mick
Rozwiązanie, które działa:
- Przejdź do edytora rejestru
-w HKEY_LOCAL_MACHIN\software\policies\microsoft\windows\installer, kliknij prawym przyciskiem myszy menu nowa wartość DWORD
-Nazwany: RemappedElevatedProxiesPolicy
(i to bez popełnienia błędu w składni)
-Kliknij go prawym przyciskiem myszy i edytuj
-ustaw wartość na 1 i zrób ok
- Otwórz program i operacje (w panelu konfiguracji) po uprzednim zamknięciu Solidworks
- Znajdź SOLIDWORKS na liście, kliknij prawym przyciskiem myszy edytuj
-napraw indywidualną instalację Solidworks zgodnie z Twoim sprawdź wszystko i rzuć młodość!
Zobacz moją ostatnią odpowiedź
Witam i dziękuję, ponieważ właśnie wyświetliłem, po wielu badaniach, informacje w tabeli zadań. Pozostaje tylko uruchomić Xpress.