Solidworks standard createFeature i FeatureFillPattern?

Witam

Mam problem z używaniem funkcji tworzenia funkcji tworzenia interfejsu API Solidworks. Próbuję zastosować "wzór wypełnienia" na podstawowej części. Kiedy wybieram funkcję wyciętego ziarna , wstawiam sześciokątne elementy z 3 bokami i sześciokątnym wzorem o 6 bokach. To, czego spodziewałem się po nagraniu makra, to znalezienie "swFeatData.CreateSeedCutPolygonSides = 3" i "swFeatData.PatternLayoutPolygonSides = 6", ale skończyło się na tym, że oba z nich są równe 6, jak pokazano na poniższym obrazku. Problem polega na tym, że nawet jeśli usunę funkcję i ponownie uruchomię makro, zawsze da to 6-6, niezależnie od tego, na jakie wartości zmienię dane.

Próbowałem nawet z FeatureFillPattern, zamiast tego zdefiniowano w http://help.solidworks.com/2017/english/api/sldworksapi/SolidWorks.Interop.sldworks~SolidWorks.Interop.sldworks.IFeatureManager~FeatureFillPattern.html    z tą samą dokładną kolejnością argumentów, ale STRONY WZORCA wydają się zawsze mieć zastosowanie zarówno do WZORCA, jak i WYCIĘTYCH NASION...  

Czy ktoś inny doświadczył tego samego problemu?

1forum.png
2forum.png
4forum.png
3forum.png