Solidworks usuwa komunikaty otwierające STEP

Witam

Kiedy otwieram krok bezpośrednio z pliku solidwork, umieszczam 4 wiadomości z rzędu, które doprowadzają mnie do szału. Mam problemy z ramieniem i jestem zmęczony klikaniem 1000 razy, aby otworzyć każdy plik

Po pierwsze, kiedy otwieram kilka zadań (czasami łatwiej jest znaleźć niektóre pliki), mówi mi, że nie można zrobić pliku dziennika bez automatycznej kopii zapasowej. Jest dobrze, ale nie obchodzi mnie to, czy mogę sprawić, żeby przestał mnie ostrzegać?

Potem przy każdej wierze mnie, czy przemieniam swój krok w część wiary, a następnie prosi mnie 2 razy, abym złożył to w całość. Bez względu na to, co włożę, on i tak to otworzy.. Czy mogę usunąć również te komunikaty? 

Z góry dziękuję kto znajdzie solucję ratuje mi rękę :)

capture2.jpg
capture1.jpg

Jeśli chodzi o ostrzeżenie o pliku dziennika, nie wiem.

Aby wybrać szablon, należy przejść do sekcji opcje systemu/"szablon domyślny" i wybrać opcję "zawsze używaj domyślnych szablonów dokumentów".

3 polubienia

Witam

W przypadku ostrzeżenia o pliku dziennika oznacza to, że albo otwarte są 2 sesje Solidworks , albo należy przejść do Opcji systemu > Kopia zapasowa i odzyskiwanie (patrz załączony obraz).

Do wyboru modelu @stefbeno dałem Ci odpowiedź :)

2021-05-27_07h10_44.png
2021-05-27_07h13_38.png
3 polubienia

Dziękuję Steffeno! Szukałem opcji, to Nikel.

I tak, rpicard Otwieram kilka zadań, ponieważ wyszukiwarka win upraszcza moje życie dla plików z ponad 300 krokami. Czyli nie da się odrzucić tej wiadomości? (3 z 4 usuniętych to już dla mnie kawior!)

Umieściłem "zawsze używaj domyślnych szablonów dokumentów", ale nadal pokazuje mi jeden z 3 i nie mogę nacisnąć Enter, aby potwierdzić, że muszę kliknąć... Ergonomia tej aplikacji doprowadza mnie do szału 

Czy możesz zrobić zrzut ekranu pozostałej wiadomości?

Tak oczywiście

w rzeczywistości jest taki sam jak inne, ale prosi mnie o wykonanie montażu, podczas gdy poprosiłem o użycie domyślnych modeli...

01.jpg
02.jpg

Dziwaczny.

Aby uniknąć kliknięcia, naciśnij "tab" raz lub więcej razy (przycisk ok musi zmienić wygląd) przed wejściem.

Próbowałem, ale nawet nie... Muszę skontaktować się z moim serwisem informacyjnym, aby dokonać aktualizacji, może to rozwiązać bałagan