Jest to kompleksowe rozwiązanie, które usprawnia cały proces projektowania, symulacji, produkcji i zarządzania projektami.
Oferta ta składa się zatem z:
Zaawansowane narzędzia do projektowania 3D
Narzędzia do symulacji i walidacji
Narzędzia do zarządzania danymi i współpracy...
Ale jak to działa? SOLIDWORKS Ultimate działa wyłącznie w chmurze i wykracza poza projektowanie, obejmując cały cykl życia produktu, w tym dokumentację i wprowadzenie na rynek.
Chcesz dowiedzieć się na żywo, jak skorzystać z tej oferty i dowiedzieć się, czy jest ona odpowiednia dla Twojego biznesu? Weź udział w naszym nadchodzącym webinarium "SOLIDWORKS Ultimate Discovery" Czekamy na Ciebie 20 marca 2025 r. o godzinie 11:00 na prezentacji i demonstracji naszych ekspertów SOLIDWORKS!
Niemniej jednak, jeśli mogę tak powiedzieć, z całą serdecznością, myślę, że nie mylę się, mówiąc, że to, co naprawdę zostałoby zrobione dla użytkowników, to SOLIDWORKS STABLE EDITION.
Poprawka do zbioru błędów jest, jak sądzę, NAJWIĘKSZYM żądaniem, przed pakietem, który zawierałby dodatkowe błędy oprócz starych, które już istnieją.
Cóż, mówię to, ale wszyscy wiemy, że jeśli coś jeszcze nie zostało zrobione, to nigdy nie będzie.
Krótko mówiąc, nadal miło jest oferować oferty.
PS: Mam nadzieję, że nie przyjmiesz tej wiadomości źle i nie będziesz na mnie zbyt zły.
Witaj Coralie, Dziękuję za tę prezentację, chciałbym, aby w tym pakiecie można było skomponować z tą wersją ULTIMATE. Byłby to dobry plus, z innymi narzędziami wymienionymi w tej wersji ... Zobaczyć, to tylko pytanie... Ciąg dalszy nastąpi. @+. AR.
Witaj @Coralie, Dziękuję za ten post. Zapisałem się na prezentację. Naprawdę nie rozumiem różnicy w stosunku do 3DExperience. SolidWorks Ultimate to choćby fragment 3DExperience?
Pakiet może być interesujący, dopóki nie przeczytasz "jest oferowany tylko w trybie chmury". To, czego Microsoft, Dassault i inni jeszcze nie zrozumieli, to fakt, że zmuszając ludzi do płacenia za subskrypcje, których NIE CHCĄ, ludzie będą szukać alternatywnych opcji (i przypadkowo darmowych, takich jak libreoffice, który zastąpi na przykład Office, freecad do projektowania 3D...) i że chcąc wygrać zbyt wiele, ryzykują utratę WSZYSTKIEGO.
Nie zapominaj, że chmura nie jest w domu i że jeśli Twój projekt wygląda zbyt podobnie do pocisku (na przykład), możliwe, że będziesz miał takie same obawy, jak ten prawnik, który przechowywał pliki swojego procesu o pedofilię w chmurze Google (-> zamknięcie konta i zgłoszenie do sądu).
Cóż, skłania mnie to do zastanowienia się, z ekologicznego punktu widzenia, czy naprawdę rozsądne jest zaciemnianie wszystkiego, skoro wiemy, ile farm serwerów działa na całej planecie tylko po to, aby sprawdzić nasze e-maile, i że chmura jest gorsza?
Lokalny ekosystem, tak dobrany do minimum niezbędnego i użytecznego dla działalności firmy, zawsze będzie zużywał (nie tylko energię elektryczną) mniej niż zdalne serwery, z których można skorzystać tylko w momencie tworzenia kopii zapasowej.
Tak więc, tak samo jak jestem przeciwko ekologom, jestem za ekologią.
Pomiędzy Solidworks, Solidworks Cloud, 3D experience, 3Dexperience Solidworks, 3DexperienceWorks, dodaję do tego różne wersje każdego Standard, Premium i co by było, gdybyśmy dodali Ultimate, aby nikt nic nie rozumiał z naszych ofert? Dziękuję Dassault, ale mimo, że pracuję od 20 lat nad Solidworks, to już nic nie rozumiem w Waszych ofertach i tym wesołym bałaganie, gdzie nazwy wyglądają jak 2 krople wody dla 2 różnych wersji.
A przecież na te tematy dowiadowuję się bardzo regularnie, ale im więcej się uczę, tym mniej rozumiem te oferty i tym mniej chcę się nimi interesować, szczerze mówiąc. Nie potrafię sobie nawet wyobrazić nowego chłopaka w bloku, który przyjeżdża, aby wybrać najodpowiedniejszą ofertę... A duży problem polega na tym, że nie jestem jedyną osobą, która myśli w ten sposób. Zobacz ten link między innymi:
Rozumiem politykę przechodzenia w stronę chmury i jej zalety, nawet jeśli nie jestem jej fanem, ale mnogość wersji o niezrozumiałych nazwach, skłania nas coraz bardziej do myślenia, że damy się nabrać, bo nawet nie wiemy, co kupujemy i co tracimy. A to, co mnie martwi i potwierdza to, co myślę (niezrozumiała oferta), to to, że musimy przechodzić przez coraz więcej webinarów, aby wyjaśnić te różne oferty, a mimo wielu oglądań pozostaje mi to tak niejasne jak zawsze...
A jednocześnie, jeśli istnieje jedna legalna firma, która historycznie zawsze ocierała się o chmury, to jest to Dassault!
Jeśli jednak chcą uniknąć krachu, być może nadszedł czas, aby zejść ze swojej chmury, zbliżając się do tych, którzy zgodzili się wejść na pokład ich firmy. To właśnie trzymając stopy na ziemi, ponownie wystartują.