Solidworks do Photoshopa: Jakiego formatu?

Cze wszystkim

(wersje: SW2014 i Adobe CS3)

Moje pytanie jest proste, w jakim formacie powinienem zapisać mój element solidworks (część lub złożenie), aby móc go wstawić do dokumentu Photoshopa? Zaznaczam, że chcę tylko odzyskać objętość (kontury, jeśli wolisz, bez tła) i oczywiście w jakości obrazu wektorowego, a nie rastrowego.

Chcę zrobić logo z jednego lub kilku elementów, które stworzyłem na SW.

Ktoś ma jakieś doświadczenia w tym temacie, dziękuję za pomoc?

Powiem coś głupiego, ale... Czy w .ai (Adobe Illustrator) jest to problem?

Wiem, że z Sldws2011 jest to możliwe. Z rokiem 2014 musi być też

Edit: Właśnie poprosiłem naszego grafika o potwierdzenie, zwykle sprawia, że jesteś wektorem

2 polubienia

Witam

Stworzyłem już logotypy dla stowarzyszenia.

Możesz bezpośrednio zapisać w .psd formacie Photoshopa za pomocą oprogramowania.

Następnie do tworzenia obiektów z tym logo. Przy kilku okazjach (zawodowych i osobistych) poproszono mnie o .eps formatu wektorowego.

Ten format (Encapsulated PostScript Image) jest brany pod uwagę przez główne oprogramowanie fotograficzne. Osobiście używam Gimpa.

Do zobaczenia.

3 polubienia

Dziękuję remrem,

Jasna i precyzyjna odpowiedź, postaram się podążać za tym manipem.

Dziękujemy za responsywność, a także podziękowania dla coin37coin

1 polubienie

Więcej informacji.

Projektujemy programy naszych maszyn. Na ekranie wstawiamy obrazy wektorowe w .svg formacie, który tworzymy za pomocą InkScape, który jest oprogramowaniem Open Source.

Bądź ostrożny używając Illustratora dla moich plików, .ai SW nie jest dobrą wektoryzacją. Wolę przejrzeć rysunek (w 1/1 arkusza), a następnie zaimportować plik DWG lub DXF do programu Illustrator. 

Następnie wektoryzuję, łączę i wypełniam kolorami bezpośrednio w Adobe. Wszystko zależy oczywiście od gradacji kolorystycznej.

.psd i .ai pozostają plikami o niskiej rozdzielczości jak na mój gust w wyjściowym oprogramowaniu, co ogranicza możliwości późniejszej pracy

3 polubienia