Chciałbym poprawić swoje umiejętności w realistycznych renderingach, więc nauczyłem się korzystać z PhotoView 360, ale słyszałem o Visualize i chciałbym go wypróbować (jeśli można go pobrać za darmo). Czy ktoś mógłby mi powiedzieć, gdzie go znaleźć i jak korzystać z podstaw?
Obecnie pracuję z Visualize. Oprogramowanie jest znacznie potężniejsze niż PhotoView.
Jeśli masz oprogramowanie w wersji Pro, masz dostęp do wersji Standard wizualizacji. Aby uzyskać numer licencji, wystarczy zalogować się do portalu klienta SW. Następnie w sekcji moje produkty zobaczysz swoją licencję.
Pobierasz go w sekcji "Pobieranie i aktualizacja", wpisujesz swoją licencję i gotowe.
To jest bardzo ładne , jest dobre realistyczne renderowanie, z drugiej strony wymaga dużo zasobów.
Po renderowaniu i zamykaniu wizualizacji renderowanie odbywa się w tle?
W rzeczywistości mam okno, które pokazuje "zamknij wizualizację, aby poprawić wydajność", więc wszystko się zamyka i nie mam możliwości dowiedzenia się, czy renderowanie jest nadal w toku, czy też zostało zakończone.
Uważam, że biblioteka wyglądów jest nieco ograniczona w porównaniu z biblioteką solidworks.
Postaram się umieścić kilka obrazów, ale musisz mieć trochę wolnego czasu na renderowanie, zajmuje to trochę czasu.